Skocz do zawartości

Szarpanie przy stałej predkosci.530d 99r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowny Grono,znowu muszę prosić o pomoc :) od jakiegos czasu zauważyłem, zwłaszcza na trasie, jak trzymam stała prędkość np 140 to samochód tak sie zachowuje jak by mu paliwa brakowało,szarpie.

Jak wcisnę pedał gazu to ładnie ciągnie,jak sciagne pedał z gazu to tez jest ok.

Ale jak znowu dojadę do 140 i chce to utrzymać to znowu czuje szarpanie.

Prosze o pomoc

Opublikowano
Ja z podobnym problemem juz rok walcze tylko ze u mnie szarpie przy kazdej rownej jedzie! jak przyspieszam wszystko ok! Wyminilem kolo dwumasowe, sprawdzalem pompe wysokcisniowa(wszystkie czujnijki), powymnialm wszystkie filtry, pod kompem zero bledow. Pomki paliwa tez zmienialem i tez nie pomoglo! Wedlug mnie to problem zacierajcej sie iglicy we wtrysku! W sobote wymienie wszystkie wtryski to sie okaze! U ciebie moze byc podobny problem, bo objawy masz podobne(jak by brakowalo paliwa). Jak pod kompem wydzie ci zero bledow filtry masz ok to stawiam na wtryski.
Tomek
Opublikowano

Daj znać czy pomogło. Ja na 25 sierpnia jestem umówiony w ASO, zobaczymy co powiedzą, mam jeszcze jeden mały problem, zdarza sie że jak juz stanę,obroty spadną to moja niunia potrafi zgasnąc, zdarza sie to rzadko,ale myślę ze jakoś to jest powiązane :)

Jaki jest koszt wymiany i robocizny przy wymianie wtrysków ?