Skocz do zawartości

za wysokie obroty ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc w moim bmw posiadam silniczek m10 1.8 na full wtrysku i hym mam taki problem ze obroty wolne sa na poziomie 1100 obrotow caly czas podczas nagrzewania sie jak i podczas dluzszej jazdy. Co to moze byc ? moze to byc tam przy przepustnicy jest jakas taka czarna puszeeczka moze to ona jest winna ???

Z gory dzieki za pomoc :wink:

Opublikowano
Zaczynaj szukać od najprostszych rzeczy. Np. sprawdź czy linka gazu nie zacina się gdzieś na zakrętach. ;-)

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
sprawdzalem nie zacina sie dlatego pytam na forum bo wszysto co proste juz sam sprawdziłęm :)
Opublikowano

Witam!

Nie jestem specjalistą, ale miałem coś podobnego u siebie w e36 silnik inny, bo M40, ale może podobna pudowa. Na wierzchu silnika jest czarna plastikowa osłonka. Po jej odkręceniu można ją odchylić i jest tam śruba do regulacji naciągu linki gazu (chyba :)) Znajomy macher powiedział mi, że czasem spotyka się z tym, że w beemkach ktoś reguluje bieg jałowy w ten sposób. Spróbuj... u mnie pomogło.