Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam e39 model 520i mam nastepujacy problem: nie kreci mi rozrusznik:/ jezdzilem samochodem caly dzien, podjechalem pod sklep i jak wyszedlem nie moglem zapalic auta. Objawy sa takie ze kontrolki sie swieca, ale po przekreceniu kluczyka w faze zaplonu nic sie nie dzieje.. wykluczylem slaby akumulator poniewaz nie przygasaja mi kontrolki, mysle ze nie jest to tez wina szczotek, bo nie ma charakterystycznego cykniecia. Poprostu jak sie przekreci we faze zaplonu nic sie nie dzieje!! moze mial ktos takie objawy??
Opublikowano

ja miałem takie objawy ale kolego w passacie, ale było dokładnie to samo co u Ciebie - okazało się, że przyczyną była kostką w stacyjce, nie dawała po prostu prądu na rozrusznik.

próbuj ciągnąć kluczyk ( tylko nie urwij :nienie:) w górę w dół na boki przy zapalaniu, mi żeby dojechać do mechanika pomogło

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
miałem tak samo i okazało się że to jednak rozrusznik, zawieszały się szczotki i objaw był dokładnie taki jak przy rozładowanym aku.