Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zakupiłem przełącznik do włączania świateł z funkcją automatycznych świateł. Podmieniłem przełączniki i po włączeniu na auto. światła cały czas się świecą. Prawdopodobnie muszę zrobić jakieś zmiany w instalacji.

Czy ktoś to już przerabiał ?

Czy ma ktoś rozpiskę pinów do takiego przełącznika ?

Z góry dzięki za odpowiedzi. :)

WEJDŹ I ZOBACZ - FORUM TYLKO O BMW E28

WWW.BMWE28.PL

Opublikowano
Witam

Zakupiłem przełącznik do włączania świateł z funkcją automatycznych świateł. Podmieniłem przełączniki i po włączeniu na auto. światła cały czas się świecą. Prawdopodobnie muszę zrobić jakieś zmiany w instalacji.

Czy ktoś to już przerabiał ?

Czy ma ktoś rozpiskę pinów do takiego przełącznika ?

Z góry dzięki za odpowiedzi. :)

Światła automatyczne w E38 i 39 zrobisz w CKM i DIS'ie (było to opisane)

Rozpiska w WDS

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano
Źle mnie zrozumieliście, chodzi mi o to, że gdy przekręcam zapłon automatycznie włączają mi się światła, nie muszę ich włączać.

WWW.BMWE28.PL

Opublikowano
Nawet jeśli programujesz światła jazdy dziennej właśnie tak to działa w BMW, że włączają się po włączeniu zapłonu. Włącznik który kupiłeś jest przeznaczony do pracy z czujnikiem zmierzchowym.
Opublikowano

Witam

Sprawdzałem to w innych autach i polega to na tym, że nie trzeba nie zależnie od dnia i pory ruszać tego przełącznika. NIE JEST TO PRZEłąCZNIK DO CZUJNIKA ZMIERZCHU. On działa na inne zasadzie, że włącza światła kiedy chce ! , a w tym przełączniku jest tak, że zawsze są włączone światła.

Pozdrawiam

WWW.BMWE28.PL

Opublikowano
Właśnie nie zgodze się z tobą, bo włącznik z pozycją A jest przeznaczony do samochodów z czujnikiem zmierzchowym i deszczu. Była nawet kiedys dyskusja na ten temat na ecubb.org . Światła skandynawskie mozna zaprogramowac nawet do zwykłego włącznika i będą one działały w taki sposób jak był opisany wczesniej w pozycji świateł mijania/drogowych.
Opublikowano

Witam

Właściwie to możliwe. Mam Bmw E38 3/98 z sensorem deszczu na szybie i co mam zrobić żeby coś takiego uruchomić ? Wiązka, czujnik ? Jest to możliwe w tym modelu ???

Pozdrawiam

WWW.BMWE28.PL

Opublikowano
Mi chodziło o podwójny czujnik - w jednym siedzi sensor deszczu i czujnik zmierzchowy - inny niz u ciebie. Można go poznać gołym okiem gdyż widać 2 czujniki przez szybę.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam

Właściwie to możliwe. Mam Bmw E38 3/98 z sensorem deszczu na szybie i co mam zrobić żeby coś takiego uruchomić ? Wiązka, czujnik ? Jest to możliwe w tym modelu ???

Pozdrawiam

mieszkam w skandynawi i auta tu sprzedane maja swiatla ktore zapalaja sie w pozycji 0 ale w tej pozycji po urouchomianiu masz swiatla krutkie i niemasz zmiany na dlugie zeby byla zmiana musi byc na trzeciej pozycji ,ale teraz mam nowsze e39 i zdziwilem sie bo na zero swiatel niema sa na trzeciej pozycji normalnie i gasna jak wyjmiesz kluczyk niemusisz ruszac wlacznika ale w tedy zapalaja soie pozycyjne tak ze jak chcesz sluchac radiwa na postoju to ciagnie prad taki myk ale az do bmw jezdzilem bo myslalem ze moze kupilem samochod sprowadzany do szwecji ,ale tak jest w nowszych e39,a co do deszczowego sensora to w poprzedniej bmce tez mi niedzialal ,wiedzialem ze szyba byla zmieniona i moze gdzies po amatorsku ale mysle ze trzeba wtedy zaprogramowac go jak wiele innych gadzetow