Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na początku zaznaczę że próbowałem szukać w archiwum i nic nie znalazłem.

Coś niedobrego zaczęło się dziać z moją 528 B+G 1997r. Jak jest zimna nie mogę odpalić, muszę kręcić 2 albo trzy razy. Później jak już zapali to przez ok. 3 sekundy chodzi jakby nie na wszystkie cylindry, tak jakby paliwa nie dostawała. Później się uspokaja. Na zimnym silniku nierówno przyśpiesza. Jak już przełączy sie na gaz zaczyna równo przyśpieszać. Dodam, że jak już się trochę rozgrzeje to pali z pierwszego bicia tłoka i chodzi cicho i równo. Instalacja gazowa sekwencyjna założona w lutym, przejechane na gazie ok. 15000km. Świece zmieniane przy zakładaniu gazu.

Proszę o odpowiedzi, przy każdym odpalaniu strach mnie bierze czy coś się zaraz nie rozpadnie.

Pozdrawiam!!!

Opublikowano
Obawiam ze bez podlaczenia pod komputer sie obejdzie. Przynajmniej ja innego rozwiazania nie znam aby to zdiagnozowac no chyba ze inni koledzy na forum maja jakis inny pomysl.