Skocz do zawartości

NORMALNIE JUZ NIEWIEM O CO CHODZI POMÓŻCIE!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:( witam kolegów!

mianowicie sprawa wygląda tak:

1.pompka spryskiwacza nowa i stara działa ...pod zasilaczem , natomiast jak podłączam pod kostkę nie ma siły obrócić silniczka:(

gdzieś ginie napięcie? ..bezpieczniki ok...nie wiem może jakiś przekaźnik?

2. zginął obrotomierz i ekonomizer ? - szukałem na desce baterii ( tak jak w postach dot. tego tematu koledzy radzili ) lecz u mnie nie ma (deska jest z płytą połączona nitami )???? już nie wiem co z tym fantem robić

czy może ktoś z was wie o co tu chodzi? kombinować samemu czy udać sie do elektryka? tylko w okolicach w-wy to pewnie stracę parę $?

pozdrawiam

Opublikowano

Witam, z pompka spryskiwacza nie pomoge, lecz nie dzialajacy obrotomierz moze byc oznaka padnietego CODE PLUGa, wszystko jest napisane w tym poscie o bateriach. W wiekszosci przypadkow pomaga przelutowanie stukow na CODE PLUGu.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam, z pompka spryskiwacza nie pomoge, lecz nie dzialajacy obrotomierz moze byc oznaka padnietego CODE PLUGa, wszystko jest napisane w tym poscie o bateriach. W wiekszosci przypadkow pomaga przelutowanie stukow na CODE PLUGu.

Pozdrawiam

Potwierdzam a jeśli chodzi o sprysk to musisz sprawdzić co Ci ginie czy masa czy plus (w kości przy silniczku pompki). Po kabelkach śmigać i szukać braku styku lub uszkodzenia przewodu. Może też być to wina styków w przełączniku ale to raczej mało prawdopodobne.

Opublikowano

Pozdrawiam

dzięki spróbuje przelutować

pozdruffka

Opublikowano

Potwierdzam a jeśli chodzi o sprysk to musisz sprawdzić co Ci ginie czy masa czy plus (w kości przy silniczku pompki). Po kabelkach śmigać i szukać braku styku lub uszkodzenia przewodu. Może też być to wina styków w przełączniku ale to raczej mało prawdopodobne.

może faktycznie bo raz jest prąd ( przy sklepie jak sprawdzałem silniczek było git) a w domu cisza i miernikiem patrzyłem pokazywało 12 i ponad 13V w czasie gdy pracował silnik i nic później cisza

pozdruffka