Skocz do zawartości

maly problem przy wchodzeniu na obroty m40

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie wiem czy 1.6 M40 tak ma... ale wydaje mi sie ze raczej miec nie powinien i nie wiem co moze byc powodem takiego zachowania-niestety nie mam obrotomierza ale powiem o co lotto:

jak startuje autem od -100km/h to jest cos takiego, na 2 biegu przy okolo ~60km/h zmuli go na chwile -na poczatku jak go kupilem myslalem ze juz odcinka jest przy tej predkosci...ale jak sie przytrzyma go to za chwile idzie dalej az do ponad 80km/h -prawie 90ma i odcinka juz prawdziwa... zmieniam na 3 bieg i w tym momencie (za kazdym razem po odcince tak ma) chwile nie ma mocy na 3 biegu i idzie dalej i znow przy 100km/h brakuje mu ...

generalnie chodzi mi o to ze nie powinien chyba tak miec przy wchodzeniu na oborty ze przy powiedzmy 60na 2 biegu on nie ma mocy po czym po chwili znow ją dostaje i idzie az do odcinki tj okolo ~85-88km/h czy one tak maja te m40 ze przy tych obrotach dusza sie??? czy mam cos walniete???

i jak sie odetnie zaplon przy max obrotach to po zejsciu na nizsze nie bedzie tez mial chwile mocy? tj 2max obr i zapinam 3 chwilowy brak mocy i dopiero za chwile idzie w przod... one tak maja miec?

Opublikowano
Pisałem juz o tym kilka tematów nizej, miałem dokładnie to samo w M40 - masz wyjechane krzywki, zbieraj $$ i trzeba zrobic rozrząd. Pozdrawiam