Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dwa problemy z elektronika w bmw czasem zapalaja mi sie 3 czerwone diody przy przyciskach od komputera jak sie pala komp jest calkowicie padniety wyswietlacz gasnie i na wyswietlaczu przy zegarach tez nic nie widac ;/ diody zapalaja sie przy przyciskach chyba od tempomatu ( zeit, limit, code) moze jak odlacze tempomat ktory i tak chyba nie dziala problem zniknie ??? otworzylem puszke z elektronika pod maska z prawej strony i widze ze chyba mi czegos tam brakuje jakis sterownik ?? dodaje fotki wiszacych kabli i pustego miejsca prosze o pomoc pozdro to jest link do fotek :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ac825d514127ada6.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4929698d257ca830.html

Opublikowano
to by sie zgadzalo :) moja 730 miala kiedys automat skrzynie ktos wsadzil manual i pewnie wyciagnal sterownik bo co sterownik tempomatu jak skrzynia jest manual:) czy zle gadam jesli tak prosze mie poprawic:) wiec teraz co poradzic na zapalajace sie diody i padajacy komputer ??? I mam jeszcze jeden dos powarzny problem ;/ nie moge zmieniac temperatury nawiewu a dokladnie jak ustawie na cieple powietrze to czasem sie przestawi sam nie wiem kiedy jak na zimne to po kilku dniach leci zimne ;/ teraz juz w ogole chyba mi sie nie przestawia i czasem jak wylacze silnik i zaplon to slysze jak by silniki prubowaly sie przestawiac ale cos by je blokowalo gdzie szukac userki :?: pomocy
Opublikowano
to by sie zgadzalo :) moja 730 miala kiedys automat skrzynie ktos wsadzil manual i pewnie wyciagnal sterownik bo co sterownik tempomatu jak skrzynia jest manual:) czy zle gadam jesli tak prosze mie poprawic:) wiec teraz co poradzic na zapalajace sie diody i padajacy komputer ??? I mam jeszcze jeden dos powarzny problem ;/ nie moge zmieniac temperatury nawiewu a dokladnie jak ustawie na cieple powietrze to czasem sie przestawi sam nie wiem kiedy jak na zimne to po kilku dniach leci zimne ;/ teraz juz w ogole chyba mi sie nie przestawia i czasem jak wylacze silnik i zaplon to slysze jak by silniki prubowaly sie przestawiac ale cos by je blokowalo gdzie szukac userki :?: pomocy

zle gadasz :wink: w manualu także występuje tempomat,to nie zależy od skrzyni.

Nur bmw e32
Opublikowano
Wielkie dzieki Panowie :) dopiero teraz odczytalem posty ale od razu lece do garazu sprawdzic elektrozawor :) a jak myslicie kupowac i zakladac sterownik tempomatu ?? moze to rozwiazac problem z padajacym komputerem ?? wiem ze tego duzo :) ale, mam jeszcze jedno pytanie czy powietrze zimne i cieple zawsze idzie przez nagrzewnice ?? i zmieniamy temperature poprzez odciecie cieplej wody ?? czy zimne nie leci przez nagrzewnice nawet jak jest w niej zimna woda moze to i dziwne pytanie ale w moim przypadku to dos warzne :) dzieki z gory za pomoc i WIELKIE POZDRO!!!
Opublikowano (edytowane)
Zmieniamy temperature poprzez odcięcie powietrza od nagrzewnicy(zimne powietrze nie przechodzi przez nagrzewnicę)
:duh: :duh:

zastanów sie co piszesz

powietrze zawsze leci przez wymiennik ciepła z klimy i nagrzewnice,

ogrzewa go sie poprzez otwarcie elektrozaworów które puszczają obieg z układu chłodzenia itd. użyj opcji :search: jest o tym bardzo dużo tematów

Edytowane przez misio_987
  • 3 tygodnie później...