Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wszystko wygląda tak !! przeszukałem forum i dowiedziałem sie że najprawdopodobniej wina tego "ściemniacza" podświetlenia , no wiec rozebrałem ten włącznik ,przypominam że mam compacta , i okazało sie że to bedzie przyczyna bo taki biały proszek z niego sie wysypał wiec chyba sie coś przepaliło , wiec wyczytałem jeszcze że idzie to podpiąć na krótko i prośba by ktoś mi to dokładnie wytłumaczył jak to zrobić bo niestety te posty co na forum to troszke są nie jasne dla mnie ;/ prosiłbym o pomoc z góry dziekuje ;)
Opublikowano
wina moze byc zwarcie jakiegos przewodu od podswietlenia u mnie ta sytuacja miala miejsce kiedy przewod od zarowki podswietlajacej popielniczke dotykal metalu pod wykladzina. Przy tym wszystkim sciemniacz grzal sie niemilosiernie.
Opublikowano
to "zwatuj " a bialy proszek moze swiadczyc o spalonym rezystorze, ale sprawdz to, ja moj sciemniacz rozbieralem kiedy mi sie to przytrafilo ale na "OKO" bylo ok i szykalem usterki dalej az ja znalazlem w panelu srodkowym :norty: