Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Panowie bardzo dlugo szukam samochodu. Moze dlatego ze to ma byc pierwszy samochod i dlatego tak to mizernie mi wychodzi. Myslalem o zakupie e46 318 ( 2 litry) po liftingu ( 143 konie). Chce kupic fajny zadbany samochod. Niestety z tym silnikiem maly jest wybor. Dzisiaj pomyslalem ze moze 320 d. rowniez po 2002r. Jest tego duzo wiecej, ale obawiam sie o jego silnik. Kiedys szukalem 320 d ( 136koni ) i forumowicze narzekali ze jest awaryjny. Nie wiem jak jest z tym nowym diselem.

Ja zabieram sie teraz za szukanie czegos na forum o tym silniku.

Bardzo prosze o pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano
Kiedys szukalem 320 d ( 136koni ) i forumowicze narzekali ze jest awaryjny.

Nie jest. Prawidłowo traktowane e46 nie będzie sprawiało problemów, trzeba "tylko" mieć pewność, że kupujesz zadbany egzemplarz. Awaryjne jest e46 którego właściciel miał pod górkę do serwisu i sklepu z filtrami i olejami no i o uszy mu się nawet nie obiło jak się obchodzić z turbo, czy dieslem w ogóle.

Opublikowano

Ja zabieram sie teraz za szukanie czegos na forum o tym silniku.

Bardzo prosze o pomoc

tylko sie nie przestrasz ilosci postow i problemow dotyczacych tegoz wlasnie silnika, bo co watek to problem,taki urok forum.tak jak pisze ricardo,kup zadbane i sprawdzone auto a nie bedziesz zalowal.pozdro i powodzenia. :mrgreen: