Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lopez987, prosze Cie o stosowanie sie do regulaminu. Na forum BKP NIE PRZEKLINAMY.

Co do rejestracji: najprosciej isc do swojego WK i dowiedziec sie, co robic w konkretnej sytuacji i jakie papiery beda potrzebne. Czesto w jednym WK jest inaczej, niz w drugim.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Z mojego punktu widzenia to takie zaświadczenie nie wiele Ci pomoże.
Wydziały komunikacji nie kierują się Twoim punktem widzenia tylko konkretnymi przepisami. Chłopak ma problem i potrzebuje konkretnych rad a nie wywodów w stylu "wydaje mi się".
Bez oryginałów dokumentów w Polskim urzedzie komunikacji nie zarejestrujesz pojazdu. Pzdr,
Ale on ma oryginał BRIEF tylko, że a zgubił dowod rejestracyjny a z takiej sytuacji wydaje się, że jest wyjście:

"Rzecznik Ministerstwa Infrastruktury wyjaśnia, że tylko w szczególnych przypadkach, jak utrata czy zniszczenie, organ rejestrujący uzna tylko jedną część dowodu rejestracyjnego za wystarczającą. Jednak w takiej sytuacji organ rejestrujący może wymagać pisemnego lub elektronicznego potwierdzenia z organu rejestrującego państwa Unii informacji o wcześniejszej rejestracji pojazdu."

http://biznes.onet.pl/5,1456832,prasa.html

Nie wiem na ile to działa ale spróbować warto. Ktoś kiedyś uzyskał takie zaświadczenie droga mailową bez jeżdżenia do Niemiec i opisywał to TUTAJ na forum.

kiedyś

E32 730

E36 318