Skocz do zawartości

Silnik się przegrzewa, woda z chłodnicy się leje ;(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od kilku dni zauważyłem, że wskazówka temperatury silnika wychyla się dużo bardziej niż zawsze poza pion. A niestety wczoraj już doszła do czerwonego pola, lampka się zapaliła i nie było wyjścia, przymusowy postój na awaryjnych ;( Gdy silnik ostudził się dojechałem jakoś do domu i zauważyłem, że wody z chłodnicy ubyło, tak że praktycznie jej już nie było, za to lała się gdzieś spod silnika, obok ściany przegrody silnikowej. Dodam, że wentylator w ogóle się nie zakręcił przy wysokiej temperaturze a chyba powinien ;/ ??? Pomóżcie, dziś jadę do mechanika, ale zanim to zrobię może da ktoś dobrą radę i sam się za to wezmę. Pozdro !!!
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)
Opublikowano

Kolego użyj opcji "szukaj" zanim zadasz to często pojawiające się pytanie.

Masz do wymiany visko (chyba tak się to pisze) ponieważ wentylator powinien się kręcić cały czas podczas pracy silnika.

Dolewając płyn pamiętaj żeby był zimny(silnik) i odkręć korek odpowietrzający znajduje on przy korku wlewu.

Opublikowano
Visco wymieniłem, wentylator się kręci cały czas, dolałem zimnej wody przy zimnym silniku, odpowietrzyłem, ale woda nadal ucieka, jak silnik sie nagrzeje, a wskazówka wychodzi dużo poza pion :( Jade do mechanika, niech posprawdza na kanale wszystkie węże, itd, bo chyba któryś popuszcza albo opaska padła i nie jest mocno któryś z wężów dokręcony. Dzięki !
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)