Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z moim autkiem a raczej z radiem, mianowicie:

brak głosu !!!! wszystko działa (wyszukiwanie stacji , cd ) tylko brak dźwięku??

Dodam że wyciągnąłem radio myśląc że jest uszkodzone , wsadziłem stare kasetowe i dalej brak dźwięku :cry2:

Czy może być odpowiedzialny za to jakiś moduł lub przekaźnik ??, dodam że nie mam fabrycznego wzmacniacza.

HELPPP :modlitwa:

Opublikowano
na 100% nie masz w tylnym lewym boczku wzmaka?? Usterka o której piszesz wskazuje na brak plusa głównego na wzmak lub REM (załączenia). Nie realne ażeby oba radia były uszkodzone. Jeśli nie masz wzmaka to instalacja bez niego jest standardowa banalna czyli radio i głośniki. Odepnij radio złap w dłoń kawałek omomierza i zmierz czy w kości masz rezystancje głośników. Pary przewodów od głośników masz splecione w warkoczyki wiec znajdziesz bez problemu poszczególne kanały.
Opublikowano
wzmak powinien być w lewym boczku w bagażniku zarówno w sedanie jak i w kombi właśnie tam jest. Jest to duża skrzynka z radiatorem. Napewno nie ominiesz wzrokiem. Dochodzi do tego dwie kości. Jedna to zasilanie a druga to wyjścia głośnikowe. Jeśli wzmak nie będzie mał zasilania głównego + lub sterowania załączenia to mimo że radio sie załączy to i tak nic nie usłyszysz w głośnikach. Bez zasilania podczas mierzenia omomierzem rezystancji w kości przy radiu miernik nie wykarze żadnego oporu. Wzmak musi być zasilony oraz załączony (wysterowany) Coś jak przy wzmaku do tuby (przewód REM) czyli remote.