Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak w temacie nie mam elektryki na tył a chciałbym założyć, tapicerki na drzwi już znalazłem w takie jak potrzebuje żeby zaślepek nie było , podnośniki też, panel sterowania szybami tylko czy moduł komfortu nie jest potrzebny inny i instalacja?? Mam skórę i brak mi elektryki na tył, nie powiem żeby była mi jakoś specjalnie potrzebna ale wszystko już porobiłem w autku, mechanicznie i wizualnie jest dopieszczone i myślę nad elektryką na tył bo tak trochę głupio wygląda takiej wersji z korbkami na tyle. Może ktoś doradzi co jest m idokładnie potrzebne żeby wszystko działało jak nalezy(domykanie szyb z pilota itd). Pozdrawiam :norty:
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano
no popatrz, byłem święcie przekonany, że wszystkie e39 miały pełną elektrykę szyb ....
Opublikowano
Czekam właśnie aż otrzymam jakąś odpowiedź co dokładnie jest potrzeba żeby założyć tą elektryke. Nie we wszystkich była pełna elektryka, ja akurat kupiłem autko od starszego pana w Niemczech i on był jedynym właścicielem więc pewnie nie potrzebował na tył elektryki, ale jest jasna skóra, szyberdach, telefon i inne a na tył nie ma elektryki i lampek w drzwiach ale to już mam i czekam na wolną chwile to sie pobawie z tym
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano

nie ma nic z instalacji ! cza wszystko na szrocie wyjąć z auta rozebranego i przełożyć do swoigo

z tym że jest problem na szrotach bo nie chcą się podjąć wyjmowania wiązki kabli

mi proponowali bym sobie wyjoł wszystko sam a następnie sprzedają mi to za około 500zł

no ale nawet jeśli bym zaczoł wyjmować to i tak pierw bym musiał wiedzieć gdzie co jest i co jest potrzebne by szyby zadziałały

w końcu zrobiłem tak że szyby z tyłu działają ale tylko z wyłączników na tylnych drzwiach

z tym że zaczołem od zestawu uniwersalnego ale przestał on działać po kilku miesiącach więc obecnie podnośniki z silniczkami mam oryginalne

głupie to ale też kiedyś myślałem że nie będzie problemu z doposażeniem

Opublikowano
Byłem u elektryka i powiedział że nie podejmie się tego ale w piątek będe u najlepszego mechanika BMW w okolicy i zobaczymy co on powie. JA chcę żeby wszystko było jak z fabryki więc musi wszystko działać jak pan Bóg przykazał :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Opublikowano

no to powodzenia !

jeśli to zrobisz to najprawdopodobniej będziesz pierwszy

w moim szrocie to gra nie była warta świeczki

no i masz okazje pociągnąć instalacje tą rozbudowaną o lampki w drzwiach ale jeśli nie będzie oryginalnej wiązki to nikt nie zechce się tego podjąć bo szyby też mają sterowanie cyfrowe

Opublikowano
Właśnie wiem że to bardzo skomplikowana robota i potrzebna cała wiązka kabli, kostek i ten moduł ale zobacze co powie mi gość od BMW w piątek. A światełka postanowiłem zrobić sam i może dziś wezmę się za robotę