Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zmieniłem opony na 4 nówki INFINITI i nadal przy ostrym hamowaniu kierownica prawie ucieka z ręki lekko ściągając w prawo. Klocki mam nowe, tarcze są również nowe, co mogę jeszcze sprawdzić i wymienić bo te ścigąnie i szarpanie znikło?
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)
Opublikowano

Mój brat ostatnio to przechodził :)

Skoro oponki, tarcze/klocki nowe to pozostaje zawieszenie.

Amortyzatory lub któreś części metalowo gumowe możesz miec zajechane.

A zbieżnośc/geometria ok :?:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Geometria i zbieżność ok. Więc faktycznie może jakieś tulejki czy łączniki gumowo metalowe ;/ Amorki mam 4 razy prawie nówki KAYAB'y więc raczej nie.
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)
Opublikowano
miałem to samo że ściągało mi na prawo okazało się ze do wymiany były z prawej strony tuleja i wahacz wymieniłem i problem znikł
Opublikowano
Miałem równiez ten sam problem, lercz u mnie okazalo sie, ze mam jedna felge 6 cali a druga 6,5 cala. Wymienilem i po klopocie :wink:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
u mnie e-36 też tak trzęsło kierownicą byłem dzisiaj u mechanika i się okazało wygląda to tak jakby sworzeń wachacza poprostu został wyrwany i obsunął się w duł (nieciekawie)