Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie posiadam BMW 730i w benzynie i automat i jak odpalę auto i przełanczam na R lub D to z tyłu auta jest taki metaliczny dźwięk raz jest raz niem ale zazwyczaj jest jak przełanczam czasami jak mocno przyczymam na hamulcu to niema ale naprawdę muszę mocno wcisnąć hamulec pomyslałem że to hamulce ale pojechałem dzisiaj z kumplem na kanał i mówi że ten dźwięk wydaje mu sie że jest w okolicach tylnego mostu lub wału hamulce nie jest to dźwięk jakby sprężynki albo co taki suche uderzenie o metal jeżeli ktoś mam pomysł albo miał coś takiego proszę o pomoc
Opublikowano

Znam bardzo podobny przypadek - a przy odpalaniu auta nie ma w ogóle żadnych stuków??

pod analogię sprawdź sobie układ wydechowy, czy żaden zaczep nie jest zerwany, albo wydech gdzieś uszkodzony.

Jeśli tylko przy włączaniu biegu startowego, a przy mocnym hamulcu nie ma dźwięku, to może to być w tylnym zawieszeniu.

Jedź na szarpaki niech sprawdzą tylne zawieszenie, czy na gumach belki głównej, lub w innych miejscach nie jest coś wywalone.

Opublikowano
mam ten sam problem...przy wrzucaniu biegu z "P" na "D" dziwny,metaliczny dzwięk spod samochodu i nikt nie może do tego dojść co to za ustrojstwo. Jak uda Ci sie rozwiązać problem to napisz proszę co było przyczyną. Pozdrawiam.