Skocz do zawartości

Zabezpieczenie tylnych drzwi (dziecko)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !

Od dzis w sumie jestem posiadaczem slicznej "5", rok 97.

Autko posiada sterowanie centralnym zamkiem z konsoli (taki przycisk, pewnie wszyscy wiedza o co biega). Przycisk i owszem dziala fajnie, ale jak moje dziecko lapie za klamke to za drugim pociagnieciem drzwi podczas jazdy sie otwieraja !!

Nie znalazlem jeszcze nic, czym moglbym to zabezpieczyc, w wielku autach wystarczy malego "dziabaga" w poblizu zamka przesunac i drzwi zablokowane od wewnatrz. A w moim BMW ?

Pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano
jak dobrze popatrzysz to przy zamku zobaczycz czerwone plastikowe kółko z wcięciem jak na śrubokręt. Trzeba przekręcic i działa. Trochę to mniej wygodne jak w starszych autach ale jest.
Opublikowano
ja mam to samo w e34 94rok i czeto to używam i może ryzykuje bo kluczyk tam wkładam i przekręcam;)
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
ja mam to samo w e34 94rok i czeto to używam i może ryzykuje bo kluczyk tam wkładam i przekręcam;)

bo to jest na kluczyk - więc nie ryzykujesz

Opublikowano

bo to jest na kluczyk - więc nie ryzykujesz

to spoko, bo miałem wrażenie ze idę "na skróty" z tym kluczykiem i kiedyś się wygnie ;)

(OO)=== OO===(OO)