Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wlasnie przyjechal kurier z nowa, spinki nowe tez juz mam do tapicerki, i teraz pytanie.

Wg instrukcji sam naprawiam, musze pociagnac czy wyjac pod katem nie wiem czy ten drut od rygla czy jakis inny, probowalem ale nie umiem, a to on podobno zwalnia mechanizm, po czym mozna wyjac klamke.

Jutro jestem co prawda umowiony z mechanikiem ktory mi to zrobi, ale wiadomo, ze jak sie zrobi samemu to efekt jest najlepszy :)

Proste albo i trudne pytanie, jak wyjac klamke i wymienic wklad zamka, zostajac przy starym kluczyku.

Pozdrawiam
Opublikowano

Witam! Wkład na kluczyk to nie wiem ale klamka to prościzna. Sam to robiłem miesiąc temu.Nie wiem jak sie wkleja zdjęcia na forum. A tak na krótko to: klamka jest trzymana od wewnątrz drzwi na jedną nakrętkę 10-kę a od zewnątrz pod plastikową osłoną klamki taka nakrętka jak często w rowerach była- bardzo prosta sprawa. Zobacz:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/85048715a2f684c9.html

Tylko licz się z tym ,że zewnętrzna osłona plastikowa klamki może pęknąć na zatrzaskach i potem będzie ją trzeba dokleić.

Opublikowano
a drut od rygla to można zwolnić śrubokrętem wkładając go w miejsce gumowej zaślepki (nad zamkiem drzwi od boku)
Opublikowano
To w mojej chyba jest inaczej. od wewnątrz wzdłuż górnej krawędzi klamki jest coś w rodzju rygla, taki płaskownik - blokada, któty trzeba przesunąć bodajże do przodu, klamka wychodzi bez problemu nie ma ryzyka złamania czegokolwiek, jeśli dobre pamiętam to musiałem wyjmować ją w pozycji otwarte.