Skocz do zawartości

jak to się nazywa ?;/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

dziś się stało coś przykrego - odkleił mi się pod wpływem ciepła jakiś przewód z silnika i auto jak odpala to lata cała buda i coś strzela jak dodam delikatnie gazu po chwili zorientowałem się że ten przewód (na obrazku na czerwono) odkleił się od uszczelki i wisi sobie...

i teraz pytanie JAK SIę NAZYWA TEN PRZEWÓD bo wypadało by go jutro gdzieś dostać i szybko kupić....bo buni stoi w garażu....

http://img135.imageshack.us/img135/704/14kb2.jpg

(fotka z innego forum ale chodzi o ten przewód do bloku silnika)

Opublikowano
Hmm... :think: To nie jest przypadkiem wąż do odmy?
Opublikowano
  • Autor

przeleciałem właśnie całe Sam_Naprawiam_-_BMW_E36 i za cholerę nie znalazłem nic na ten temat...próbowałem prowizorkę zrobić naciągałem waż na ten gwint ale szybko się stopił i kapa muszę cały wąż z uszczelka chyba dorwać żeby nic sie nie stopiło ;(

proszę o szybka odpowiedź

pozdrawiam

Opublikowano
Czekaj, bo już zgłupiałem. O który przewód Ci chodzi? O ten zaznaczony grubą, czy cienką czerwoną obwódką.
Opublikowano
  • Autor
cienka cienka ten wąż co idzie do silnika
Opublikowano
No to wg mnie to jest wąż do odmy. Tylko dlaczego on Ci się stopił? Nie powinien. :worried:
Opublikowano
  • Autor
no właśnie nie wiem jakim cudem...uszczelka została a odczepił się wąż od niej i nie mam jak tego poskładać....
Opublikowano
Jeśli samochód jest Ci mocno potrzebny weź ten wąż ze sobą do sklepu. Jeśli nie znajdziesz odpowiedniego, najwyżej dobierzesz coś podobnego. A później kupisz ten co trzeba. ;)