Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. stało sie to po zdjęciu koła, chciałęm sprawdzić stan klocków( nie rozbierałem szczęk). kolo zalożone, DOKRĘCONE, i w pewnym momencie przy prędkościach między 80-120 strasznie tłucze kierownicą. pojechałęm na wyważanie, efektu nieprzyniosło. w nic nie uderzyłem , kola sa proste. nigdy wcześniej tak nie miałęm. im gorsza nawierzchnia, tym przy mniejszej prędkości tłucze, ale nigdy poniżej 80km/h. na dobrej nawierzchni to czasem nawet do 150 nie zatłucze. ktoś wie co to moze być ?
Opublikowano

kolego może zapomniałeś założyć na którymś kole DYSTANS !!!

Ja kiedyś też ściągałem koło i zapomniałem założyć i były podobne objawy!!!

Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano
chodzi Ci o ten pierścień centrujący ? bo dystansów jako takich nie mam. ale rozmawiałem z kolega który pracował w tym zakładzie wuklanizacyjnym, w którym wyważałęm koła, ze oni tam zwracają właśnie uwage na ten szczegół. ponoć ten pierścień może sie jakoś źle ułożyć i to jest czasem przyczyną. ale niby to jest w porządku wiec dalej nie wiem... :?