Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy to dobry dział, bo jestem new na forum i jeszcze za bardzo się nie orientuję.

Mam ten najmniejszy kp i ciągle pokazuje mi temp -30C o co chodzi?

Jak w ogole się to ustawia? Pozdrawiam, Weronika.

Edytowane przez verika
Opublikowano
Masz uszkodzony czujnik temperatury, albo coś na obwodzie elektr.

i co z tym trzeba zrobić, bo jak na dziewuchę przystało to jestem zielona :D

Opublikowano

Właśnie problem jest taki, że reset kompa to chyba nie wystoarczy, tj. wypięcie akumulatora na nocke.

Trzeba zaryzykować i kupić czujnik temp. np. na allegro (bywają, ale nie zawsze) i wymienić - jeśli będzie dobrze to fajnie, jeśli dalej źle, to albo szukaj styków do przeczyszczenia, albo na serwis na sprawdzenie instalacji.

Taki czujnik to koszt ok. 40-55pln, a na serwisie to oczywiście cena się buduje na bierząco.

Opublikowano
Właśnie problem jest taki, że reset kompa to chyba nie wystoarczy, tj. wypięcie akumulatora na nocke.

zobaczymy.. bo obecnie autko jest na warsztacie i chyba jakiś reset jest bo w radiu trzeba kod wpisać..

p.s. sory ze tak po glupiemu pisze, ale nie znam sie za bardzo ;)

Opublikowano
a jak w takim czymś ustawić datę i godzinę?????

http://img224.imageshack.us/my.php?image=23072008230dr3.jpg

Jeśli masz radio wyjmowalne, to je wysuń, z tyłu tej kostki wyświetlecza jest tak łapka w kształcie łyżki, jak ją wymacasz palcami to ciągniesz na siebie i wysunie się kostka. wkładasz ją spowrotem przekręcasz stacyjkę do stanu zapłon i ustawiasz godzinę i datę.

Jeśli radio masz na mocowane sztywno, to trzeba wypiąć właściwy bezpiecznik, albo bez szuknia na chwile zdjąć klemę z aukumulatora, a potem włączasz stacyjkę i po kolei ustawiasz godzinę i datę.

Jak załapiesz to będzie to proste, a jak nie to zapraszam do Krakowa

Opublikowano
a jak w takim czymś ustawić datę i godzinę?????

http://img224.imageshack.us/my.php?image=23072008230dr3.jpg

Jeśli masz radio wyjmowalne, to je wysuń, z tyłu tej kostki wyświetlecza jest tak łapka w kształcie łyżki, jak ją wymacasz palcami to ciągniesz na siebie i wysunie się kostka. wkładasz ją spowrotem przekręcasz stacyjkę do stanu zapłon i ustawiasz godzinę i datę.

Jeśli radio masz na mocowane sztywno, to trzeba wypiąć właściwy bezpiecznik, albo bez szuknia na chwile zdjąć klemę z aukumulatora, a potem włączasz stacyjkę i po kolei ustawiasz godzinę i datę.

Jak załapiesz to będzie to proste, a jak nie to zapraszam do Krakowa

ale ja nie wiem którymi przyciskami to ustawić :)

Opublikowano

No to tak.

1) Robisz odcięcie proądu dla kostki wyświetlacza, potem podpinasz i włączasz stacyjkę, - tak jak wyżej napisałem

2) wciskasz przycisk na dole pierwszy od lewej (u ciebie "ORA"), wyświetli się godzina 0:00

3) górnymi przyciskami naciskając ustawiasz godzinę - lewym O/DAT - godzinę, prawym min/DAT - MINUTY

4) wciskasz klawisz na dole trzeci od lewej "DATA", wyświeyli się data 1.01 (1 stycznia

5) górnymi klawiszami analogicznie jak w ustawieniu godziny ustawiasz datę (dzień i miesiąc)

6) wciskasz na dole klawisz "MEMO" i wyłączasz stacyjkę

Jeśli nie będzie chciało przestawiać godziny lub daty, to musisz powtórzyć odcięcie prądu od urządzienia.

Opublikowano
No to tak.

1) Robisz odcięcie proądu dla kostki wyświetlacza, potem podpinasz i włączasz stacyjkę, - tak jak wyżej napisałem

2) wciskasz przycisk na dole pierwszy od lewej (u ciebie "ORA"), wyświetli się godzina 0:00

3) górnymi przyciskami naciskając ustawiasz godzinę - lewym O/DAT - godzinę, prawym min/DAT - MINUTY

4) wciskasz klawisz na dole trzeci od lewej "DATA", wyświeyli się data 1.01 (1 stycznia

5) górnymi klawiszami analogicznie jak w ustawieniu godziny ustawiasz datę (dzień i miesiąc)

6) wciskasz na dole klawisz "MEMO" i wyłączasz stacyjkę

Jeśli nie będzie chciało przestawiać godziny lub daty, to musisz powtórzyć odcięcie prądu od urządzienia.

Dzięki wielkie kolego :)

Opublikowano
A moze trzeba po prostu dluzej wcisnac przycisk "ORA" lub "ORA/DAT", aby wejsc w tryb ustawiania? Sprawdze w instrukcji E34.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
no ja troszkę kombinowałam, ale trudno się przyzwyczaić, po przesiadce z poloneza ;P jak możesz to sprawdź :)
Opublikowano

Cytat:

Przed kazda zmiana nastawienia nalezy naciskac odpowiedni przycisk funkcji (UHR albo DATUM), az pomiedzy godzinami i minutami wzgl. dniem i miesiacem pojawi sie pulsujacy punkt.

Przyciskiem UHR wlacza sie z sekundowa dokladnoscia zegar, a przyciskiem DATUM wlacza sie program kalendarzowy. Potem punkt przestaje pulsowac.

Pozostale operacje zostaly juz opisane.

Przycisk MEMO sluzy do wlaczenia funkcji gongu na kilkanascie sekund przed pelna godzina, tak aby wlaczyc sobie radio na wiadomosci.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg