Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z zewnetrznym lusterkiem po stronie kierowcy w X5. Chce wymienic nielakierowany element - ramkę wokól lustra. Nie wiem jak zdemntować lustro - chyba ze nie trzeba tego robic zeby wymienic ten element.
Opublikowano
Mam problem z zewnetrznym lusterkiem po stronie kierowcy w X5. Chce wymienic nielakierowany element - ramkę wokól lustra. Nie wiem jak zdemntować lustro - chyba ze nie trzeba tego robic zeby wymienic ten element.

Aby wymienić ramkę nie potrzebujesz demontować lusterka - wystarczy ją delikatnie wydłubać (owiń cienki płaski śrubokręt taśmą izolacyjną żeby nie pokaleczyć). Jeśli masz nową ramkę (bo piszesz że chcesz wymienić) to będziesz wiedział gdzie dłubać...

...

Opublikowano
Samej ramki nie zdejmie, ponieważ muszelka ją dociska do metalowej części lusterka. Ja do tego używam kawałka bańki po płynie do spryskiwaczy o wymiarach około 5cm na 5cm i delikatnie ją zdejmuję.
Opublikowano
Samej ramki nie zdejmie, ponieważ muszelka ją dociska do metalowej części lusterka. Ja do tego używam kawałka bańki po płynie do spryskiwaczy o wymiarach około 5cm na 5cm i delikatnie ją zdejmuję.

No dobrze...ale co z tą bańką?? co dalej mam kawalek o podanych wymiarach i co teraz ??? :)) :mad2:

Pomocy!! :modlitwa:

A co z lustrem (szybka) da sie ja wyciagnąć czy nie??

Opublikowano

A co z lustrem (szybka) da sie ja wyciagnąć czy nie??

Wyciągniesz, zobacz jak wygląda od tyłu:

http://img229.imageshack.us/img229/5262/4003309261fi4.jpg

takim samym narzędziem jak pisałem wyżej do ramki (którą też wyjmiesz bez bólu - spróbuj... :D ). Z lusterkiem musisz bardziej uważać bo może pęknąć (chyba że na starym ci nie zależy), i nie pourywaj kabli bo są krótkie.

Powodzenia

...

• 1 rok później...