Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was jestem poczatkujacym uzytkownikiem bmw a wiec dzis dokonalem zakupu e46 cabrio 320i.. ogladalem wszystko bylo wporzadku jednak jadac na stacje zalalem do pelna i smierdzialo w kabinie paliwem myslalem ze poprostu cos polalem i stad ten smrod.. ale na autostradzie ludzie zaczeli pokazywac ze cieknie mi paliwo z czasem przestalo ciec mniej.. pozniej tylko przy ruszaniu a jak auto stoi to zero nawet kropelka nie poleci .. jak sadzicie co to moze byc bo raczej dziurawy bak nie..

do tego mam 2 pytanie, dlaczego auto jak sie rozgrzeje to nie ma mocy i np przy ruszaniu trzeba dawac mu wiecej gazu bo jak nie to zgasnie

z gory dziekuje wam za pomoc Alan

Opublikowano
odswiezam.. moze ktos sie orientuje co to moze byc ? pompa paliwa ? uszczelka ? wężyk ? bo ja nie mam zielonego pojęcia a mechanicy za samą diagnoze beda chceli z 200zl we Wroclawiu
Opublikowano

Mam praktycznie to samo i nikt nie moze pomoc ;/

U mnie po zalaniu PB, smierdzi paliwem w kabinie ale tylko po odpaleniu i jesli ostro biore zakrety. Po odpaleniu auta przy dodawaniu gazu, widze ze kapie kroplami paliwo spod silnika gdzies, ale skad nie wiem dokladnie. Moze ktos pomoc, tzn wie gdzie szukac usterki? Wezyk czy jakas uszczelka? Mieszkam w Holandii i tu mechanicy drodzy, moze uda mi sie to samemu zrobic ale najpierw prosze o wskazowki :(

Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)
  • Członkowie klubu
Opublikowano

W wiekszości przypadków jest to sączenie się paliwa na opasce mocujacej filtr paliwa - przyczyną jest nie wymienianie filtra paliwa - słaba drozność.

Odnośnie małej mocy na ciepłym silniku - czujnik temperatury ECU lub jego obwód.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Usterka usunieta, w moim przypadku musialem wyjac caly kolektor filtr powietrza itd, bo paliwo uciekalo na wezyku do bardzo gleboko, chyba jakby gdzies kolo wtryskow. Caly dzien roboty ale smiga i PB juz nie ucieka ;)
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)