Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

podczas jazdy przy wysprzęglaniu z biegu,np wchodząc w zakręt obroty spadają mi poniżej 400obr/min i zapalają mi się kontrolki wspomagania i hamulca ręczneg.zdarzyło sie też 2 razy,że auto przy hamowaniu na luzie po prostu mi zgasło ;(((.

dodam,że filtry,olej i świece i płyn od wspomagania są wymienione na nowe i nadal sytuacja sie powtarza.

czy ktoś miał podobny przypadek lub wie co w tej kwestii zrobić???

z góry dziękuję!

Opublikowano

witam,

wychodzi na to,że błędy występują na 7 cylindrze,ponoć ma złe spalanie.tak powiedzieli w BMW.Tak wiec mogą to być cewki, wtrysk a może i coś jeszcze.Mają sprawdzić je wszystkie,bo ponoć taka sytuacja moze mieć miejsce jak kilka cewek jest do wymiany,a moje są juz bardzo stare.auto ma prawie 300 tys przebiegu i świeżo zalany półsyntetyk Castrola.

na nast tydzień sie umówiłem na rozbiórkę mojego M60,ale boję się,że wyjdzie za to kolosalna suma.czy ktoś zna dobry warsztat do BMW we Wrocku lub okolicy,gdzie uratują moje 730 V8?

Opublikowano

no i udało mi się naprawić,bez żadnych kosztów-winny był siliczek krokowy :evil:

wymyłem go i przesmarowałem go,jak wcześniej mi radziliście i obroty się trzymają-zawsze ok 750obr/min nawet przy wysprzęglaniu i hamowaniu a moc jest od najniższego kręcenia.silnik przestal telepac mi calym samochodem :D

Wielkie dzięki dla Wszystkich,którzy pomogli mi w rozwiązaniu problemu mojej bumy. :cool2: