Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Prosze Was o pomoc!! Chcac zredukowac luz na kierownicy zbyt mocno dokrecilem srube na ukladzie (17-stka nasadowa). Kierownica przestala odbijac i bardzo ciezko sie nia teraz kreci. Chcialem odkrecic troche wspomniana srube, ale nie ma u mnie takiej mozliwosci. Wkrecac moge, a odkrecac nie, bo klucz sie slizga. Jak mam zwiekszyc luz na ukladzie kierowniczym?? A, wewnatrz tej nakretki jest maly otwor, jakie on ma znaczenie? :doh:
Opublikowano
Nie wiem dokładnie o którą srubę Ci chodzi ale prawdopodobnie to na krzyzaku, więc jak dokręciłeś srubę, ścisnął sie sie krzyząk i masz kłopot, po to jest tak dziurka w nakrętce żeby włożyć tam zawleczkę a po co? bo tej śruby nie dokręca sie na siłe tylko tyle ile można i wkłada sie zawleczke zeby sie nie odkręcała.
Opublikowano
Problem dotyczy sruby regulacyjnej na maglownicy. Otwor w srubie (nakretce) nie jest na zawleczke na pewno. Ktos mowil mi, ze jest to sruba imbusowa, ale zaden imbus tam nie podchodzi. Obecnie jestem w Hiszpanii. Roboczogodzina kosztuje w warsztacie 57 euro! Musze sam uporac sie z tym problemem i zwiekszyc luz na ukladzie kierowniczym. Po co ja to ruszalem, buuuu.....
Opublikowano
Ale musi mieć możliwość odkręcenia. Wiem bo niedawno też sie tak bawiłem i też mi nie odbijała ale poluźniłem i jest ok. Bo luz sie kasuję przez dokręcenie do końca i odkręcenie o 1/4 obrotu
Opublikowano
Jutro zdemontuje maglownice i sprobuje dobrac sie do tej sruby regulacyjnej. Jak juz sie z tym uporam to zdam relacje z przebiegu operacji, hehe...
Opublikowano
Dzisiaj zdemontowalem cala maglownice. Przy okazji wymienilem olej w serwo. Nakretka regulujaca byla zniszczona i musialem ja naciac, zeby moc odkrecic. Luz udalo mi sie wyregulowac, ale zakladajac maglownice przestawila mi sie na wieloklini kierownica i jadac prosto jest ustawiona lekko w prawo.