Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kupiłem 2001r. e46 318Ci z tym silnikiem "M43TU B19 - 194E1 (Z3)". Błagam czy da sie z nim cos zrobic by miał wiecej mocy. Bo kumpla honda civc z 94r (ten samochod niewyglada i jest caly poobijany) . z silnikiem 1,4i vtec idzie równo zemna on sie cieszy a ja płacze .... :( a kupilem samochod na starych by miec zniżki z ubezpieczeniem i niepozwalaja mi sprzedac samochodu dopuki niewybije 200 tys. km a mam 164. tyś. Prosze o pomoc.

Pozdrawiam.

Nałogowy wygniatacz asfaltu polskiego.
Opublikowano

I tu masz przyklad czemu sie nie rejestruje na starych auta znizki znizkami ale nie takim kosztem lepiej zaplacic za OC wiecej i miec spokoj auto na siebie a nie kombinowac skoro bylo cie stac na bmw z 01 roku to co cie nie stac na OC ? nie dziwie sie ze kolega sie z ciebie smieje a swoją drogą dlaczego nie kupiles od razu od 325 w gore( nie musialbys sie uzerac z byle honda autem dla kobiet bo jak by nie patrzec hondy to damskie auta) a nie teraz stekac i lamentowac to oczywiste ze 318 ma malo mocy, wrzuc jakiegos chipa i po sprawie taka moja rada

SORRY za OT ale nie mogłem sie powstrzymac

brak
Opublikowano

Hmm. Nie rozumiem Twoich rodziców :hand:

Przecież wziąłeś tylko na Nich auto abyś mniej płacił. Co im do tego kiedy go sprzedasz itp :?: Oni za to nie płacą przecież.

Nie porównuj się do Hondy chocby ze względu na wagę aut. Jego jest dobre kilkaset kilogramów lżejsza.

Możesz też sobie przyspieszyc aby licznik osiągnął te 200tyś :mrgreen: na komputerze.

Pogadaj z Nimi i wymyśl coś że trzeba auto sprzedac :D

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Raczej nie zchipujesz tego silnika. Ale polecam jakis turbo kit, albo kompresor.Zaoszczedziles na OC to teraz mozesz chyba zaszalec:) Moze "STARZY" nie zobacza i 200tys peknie zanim przestaniesz palic gumy;)

MaCkoS

Kocham 3jeczki:)

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
Skoro civic z 1994 czyli V generacja (1991-1995) w której nie było silników 1.4. Były za to wersje z silnikami 1.3, 1.5, 1.6. NIe rozumiem też tego że musisz dobić przebieg do 200kkm i dopiero wtedy beziesz mógł sprzedać :jawdrop:
Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano
....Bo kumpla honda civc z 94r (ten samochod niewyglada i jest caly poobijany) . z silnikiem 1,4i vtec idzie równo zemna on sie cieszy a ja płacze ....

I to jest główny powód pisania tego postu???

Sorry ale jak dla mnie to "starzy" powinni ci zabrać kluczyki i zakazać wsiadania do samochodu.

Pamiętaj - auto to nie jest zabawka - lepiej wyszalej się na symulatorze i tam daj upust swoim sportowym aspiracjom - a w samochodzie zachowuj się racjonalnie bo możesz zrobić krzywdę nie tylko sobie ale także komuś.

Pzdr,