Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam poproszę o opinie przy jeździe po "kocich łbach"z tylnej klapy

dochodzą stuki jest to uciążliwe w takim samochodzie i nie powinno miec miejsca ale u mnie ma, mam zamek zwykły bez dociągania myślałem o zmianie zamka na automatyczny jak w wersjach po FL ale wtyczka nie pasuje bo kupiłem taki zamek i próbowałem wymienić.

jedyne co udało mi się poprawić to wykręciłem trochę więcej odboje ale teraz trzeba "walić"klapą żeby ją zamknąć podobno to przypadłość X5

wiem że można rozkręcić głośniej radio i wszystko jest ok ale to drażni. :mad2:

Opublikowano

A nie jest to raczej wina żaluzji?

Ja tak miałem, też myślałem że to klapa, wyjąłem na próbę żaluzję i skończyło się kołatanie. Kupiłem nową żaluzję i mam spokój (ta stara była jakaś zwichrowana czy coś...).

• 1 rok później...
Opublikowano

trochę stary post ale widzę, że nie ma odpowiedzi :)

ja też się trochę z tym zmagałem, wykręcałem odboje itp., doszedłem do tego, że zrobił się luz na zamku, okręciłem tulejkę na którą wchodzi zapadka zamka poloplastrem takim w rolce parę razy i pukanie odeszło w niepamięć :)

Opublikowano

Witam

Ja też słyszałem jakieś stuki dochodzące z tyłu przy jeździe po nierównościach (a na naszych drogach to niestety codzienność). Nie wiem jak jest w X5 przed liftem ale u mnie stukały w bagażniku obok koła zapasowego takie metalowe podstawki pod koła zapobiegające staczaniu się pojazdu z jakiejś pochyłości. wyjąłem to i wszystko gra...

• 6 lat później...
Opublikowano

Dobry wieczór,

jestem nowym, przejrzałem wiele postów dot e53 po lifcie i dalej nie wiem jak otworzyć tylko szybę tylną? Cała klapa otwiera się OK!

Rycho124

Opublikowano

Hej,

Jak to? W E53 nie otwiera się sama szyba, a jedynie cała klapa i burta. Jaki w ogóle byłby sens otwierania samej szyby skoro cała klapa jest o kilka cm większa? To nie touring :)