Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

może ktoś miał problem z delikatnymi stukami na nierównościach w drzwiach kierowcy (coupe) występującymi tylko przy otwartej szybie, i nie ważne lekko uchylonej czy całkiem spuszczonej. Zdejmowałem tapicerkę, fakt, jeden przełącznik wypadł, ale go wpiąłem i dalej coś tam się telepie :cry: :cry: - słychać tylko przy wolnej jeździe na nierównościach, tak jakby bliżej zamka/pasa bezpieczeństwa. Moż ktoś z forumowiczów miał podobny przypadek i wie gdzie szukać przyczyny. Nie chcę na pałę zrywać całej tej folii pod tapicerką i błądzić bez efektów :?

pozdro.

Opublikowano

Ano jeden z forumowiczów miał taki problem :D

Jak masz szybę to u mnie w drzwiach się odkleiła ta uszczelka co szyba w niej chodzi i latała sobie luźno w drzwiach, ale to nie ona stukała tylko szyba obijała się o metalową szynę w której ta uszczelka siedzi-nie ta od strony drzwi bliżej lusterka tylko z tej strony od klamki :)

Jeśli ona ci wypadła albo się trochę wysunęła to pewnie po niedługim czasie szyba ci wyleci z prowadnic i spadnie na dół :D :D :D

Ja ją przykleiłem na super glue-ciężkie dojście nieco