Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Połamał mi sie jeden uchwyt rolety który trzyma ją po rozwinięciu, nie dam rady go wyciągnąć, odkręcałem tą śrubkę ktora jest na nim ale dalej trzyma się tak jakby to była całość razem ze słupkiem. Pomożecie?
BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p
Opublikowano
Połamał mi sie jeden uchwyt rolety który trzyma ją po rozwinięciu, nie dam rady go wyciągnąć, odkręcałem tą śrubkę ktora jest na nim ale dalej trzyma się tak jakby to była całość razem ze słupkiem. Pomożecie?

Chodzi Ci o ten plastikowy trapezik z boku co zazębia się przy słupku?

Opublikowano

Wymieniałem to kiedyś w E34. Musisz rozmontować uchwyt środkowy (bo on trzyma rurkę, która jest w środku rolety) http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DP91&mospid=47555&btnr=51_2408&hg=51&fg=60

Jeśli Ci się złamał z jednej strony, to cała rurka wyjdzie w drugą stronę. U mnie problem był właśnie taki. Nawierciłem odrobinę ten złamany plastik w osi i po wkręceniu wkręta i opukaniu rurki młoteczkiem, udało mi się to jakoś wytargać. Taki plastik w serwisie kosztuje chyba ok. 7 zł

Powodzenia

Opublikowano
nie sorki zle zrozumiales mnie nie polamal mi sie uchwyt w rolecie tylko ten na slupku, sory ze Cie w blad wprowadzilem
Opublikowano
nie chodzi mi o element rolety tylko o plastik ktory siedzi w slupku, uchwyt o ktory zaczepia sie rolete
Opublikowano
OK. To musisz słupek plastikowy wyjąć. On siedzi na zatrzaskach i właśnie na tej śrubce, którą odkręciłeś.