Skocz do zawartości

Filtr klimatyzacji, stuki przy rurze wydechowej w 2.0d pilne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

1 mam problem odnośnie klimatyzacji, po włczeniu silnika przez 5sek wydobywa się ogromny smrod octu, po czym przechodzi. Filtry powietrza pod szybą nie mają żadnego zapachu. Nie doszukałem się na forum filtra klimatyzacji i jeżeli takowy jest Prosze o pomoc(dwu strefowa)

2 Ponoć poszły mi gumki trzymające rure wydechową -są 2, stuk metaliczny przy dużych przeciążeniach na zakrętach. Równiez przy odpalaniu jest takie pyk-pyk. Krzyżak i wał ponoć jak nowy-czy ktoś już to robił?

3 jaki olej do tej bmki 150 000 przejechane (łącznie, na komopie 1zielone)

wyjeżdzam nad morze z "gór", co trzeba jeszcze sprawdzić przed długą trasą?

proszę o szybką pomoc, jutro rano autko londuje u mechanika...

:)

Opublikowano
[...]po włczeniu silnika przez 5sek wydobywa się ogromny smrod octu, po czym przechodzi

A mi ten zapach jest bliższy szczynom :mrgreen:... Temat wygląda tak: w kanałach którymi powietrze dostaje się do kabiny jest wymiennik "ciepła"/parownik, który jak jest opływany wilgotnym powietrzem pokrywa się rosą, do której przyklejają się różne cuda i to właśnie one tak cuchną. Czeka Cię dezynfekcja kanałów. Ja miałem to samo w Hondzie Civic - jak się tylko wyłączyło klimę to przez kilkanaście minut śmierdziało taką wilgotną szmatą od podłogi. Jak klima chodziła nie było tego efektu...

3 jaki olej do tej bmki 150 000 przejechane (łącznie, na komopie 1zielone)

Dobry... Syntetyczny np. 0W40, 5W50

wyjeżdzam nad morze z "gór", co trzeba jeszcze sprawdzić przed długą trasą?

Poziom płynów: halmulcowego, w układzie chłodzenia, oleju, ciśnienie w kołach...

proszę o szybką pomoc, jutro rano autko londuje u mechanika...:)

"Londuje" powiadasz :norty:... Czy to czasownik od słowa "Londyn" :mrgreen:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

thenygoos od londek zdroj;)

dzięki za odpowiedz do klimy, czyli zwykłe czyszczenie kanałów wystarczy?

jeszcze jakby ktoś wiedział coś o tej rórze?

nawiasem jakiej firmy olej lejecie?

Opublikowano

Wyjść masz co najmniej dwa:

- kupić takie "g" w sprayu, uruchomić silnik, wentylację i zostawić na zamkniętym obiegu, włączyć spraya i ewakuować się z auta;

- oddać specom, aby zdezynfekowali jak się patrzy (dostali się do wymiennika ciepła i go potraktowali chemią, a przy okazji wyczyścili wszystkie kanały)...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png