Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Padła mi klamka wewnętrzna (tzn. sama klamka OK ale mechanizm pewnie)

Wykonuję tylko jałowy ruch na maxa klamką i nic- nie otwiera.

Mam pytanie: czy też istnieje wyraźny podział na lata produkcji? Mogę mieć klamkę od auta z 92 roku..ale nie wiem czy pasuje- nie chcę rozgrzebać tylko po to żeby złożyć bez skutku...

pzdr

• Członkowie klubu
Opublikowano
myślę że wystarczy zdjąć boczek i założyć linkę
003.jpg
Opublikowano

ooooo :shock: I myślisz że to wszystko? a pomiędzy linką a klamką może jakieś cięgno poszło czy coś...

pzdr

• Członkowie klubu
Opublikowano
Zdjęcie boczka nie jest trudne i wydaje mi sie że od tego trzeba zacząć.
003.jpg
Opublikowano
Witam

Padła mi klamka wewnętrzna (tzn. sama klamka OK ale mechanizm pewnie)

Wykonuję tylko jałowy ruch na maxa klamką i nic- nie otwiera.

Mam pytanie: czy też istnieje wyraźny podział na lata produkcji? Mogę mieć klamkę od auta z 92 roku..ale nie wiem czy pasuje- nie chcę rozgrzebać tylko po to żeby złożyć bez skutku...

pzdr

Witam.Miałem identyczny przypadek w e34,88r.przy samej klamce jest metalowe cięgło łączące się z linką i na tym połączeniu pękło.Dorobiłem trochę dluższe ze stalowego drutu i połączyłem z linką.Jako połączenie zastosowałem kostkę do łączenia kabli elektrycznych(ten metalowy środek).Śmiga już dwa lata.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
Wymieniałem już 3 takie linki (oba tylne + kierowca) - bardzo łatwe, trzeba tylko uważać jak idzie stara. A objaw jest taki sam - od środka nie działa, z zewnątrz tak.
Opublikowano

Witka :-)

OK dzięki szanowni koledzy za informację :)

zabieram się jutro do roboty i daję znać co i jak...

pzdr

Opublikowano
Wymieniałem już 3 takie linki (oba tylne + kierowca) - bardzo łatwe, trzeba tylko uważać jak idzie stara. A objaw jest taki sam - od środka nie działa, z zewnątrz tak.

Ja również wymieniłem w poprzednim E34 dwie w ciągu 4 lat. Pierwszą kupiłem używaną za 10zł i zerwała się po 3 miesiącach. Drugą kupiłem nową w serwisie chyba za ok. 20 zł i działa przez 3 lata jak to auto jeszcze miałem.

Opublikowano

Witam....

Zrobione!

Połączyłem linkę z haczykiem na łączówkę do kabli elektrycznych- zobaczymy jak długo wytrzyma :mrgreen:

Dzięki za pomoc!

pzdr