Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ! Mam pytanie, czy włącznik wycieraczek jest rozbieralny w 735iL chodzi mi o to że nie zawsze mi działa spriskiwacz z wycieraczkami ale ten obfity sprysk na wciśnięcie włącznika. Jeżeli go wcisne i dodadkowo stukne w niego palcem wówczas załącza spryskiwanie szyb i wycieraczki. wygląda to na nadpalony styk lub zimny lut w tym włączniku, nie wiem jednak jak sie do niego dobrać. Czy ktos może z Was walczył z taką dolegliwością i może mi coś podpowiedzieć, jak rozebrać to coś ?????
sCorpioN
Opublikowano

hehhe

witaj w klubie!

mojemu ojcu w 316 padła ta kostka, niebieski prostopadłościan pod kolumna kierownicy z napisem wish-washen koszt w serwisie 270 zł

na giełdzie gość wołał 100zł

ps. z tego co wiem trzeba kupić całość!

150 kucyków pod maską!
Opublikowano
U mnie jednak problem będzie nieco innej kategorii ;) Usterka ewidętnie jest w włączniku który mieści się w dźwigni włączającej wycieraczki przy kierownicy, tam jest brak połączenia (styku). Wystarczy wcisnąć ten włącznik i stuknąć lekko palcem i zaskakuje. Nie wiem tylko jak go rozebrać, i czy wogóle jest to możliwe ?..................
sCorpioN
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skoro ktoś kiedyś go złożył, to pewnie człowiek jest w stanie go rozebrać.

Tylko nie wiem, jak będzie z ponownym złożeniem :cool2:

Rozbierałem parę "nierozbieralnych" rzeczy w BMW i tylko w przypadku braku możliwości naprawienia się poddawałem i jechałem zakupić to "coś" używane.

Kai
Opublikowano

Witaj.

Nie wiem czy ci pomogę ale miałem problem z dzwignią po drugiej stronie kierownicy tzn odpowiedzialną za migacze. Przy montażu kierownicy ułamał się taki plastik odpowiedzialny za wyłanczanie migaczy np. jak wychodzisz z zakrętu. Pomyślałem że bedzie pasował od piątki (bo taki znajomy miał akurat na zbyciu ) i pasował tyle tylko że dzwignia była inaczej wyprofilowana i nie bardzo mi się to podobało. Rozebrałem ten od piątki i ten mój w celu podmienienia ułamanej części. Powiem ci szczerze że gimnastyki było co nie miara, ale udało się. Dlatego proponuję troche się pogimnastykować :wink: , może się uda.

Napisz jak już bedziesz po, czy sie udało. Pozdrawiam.

E32 730 LPG

KUPIĘ ŁADNE ZADBANE E38 735 LUB 740 rocznik '96;'97. PROSZĘ O KONTAKT NA PW.