Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam możliwość kupienia 740i e38 z 12.1996. Ale jest jeden problem, podejrzewam, że auto mogło rok-dwa stać gdzieś nieużytkowane. Obecny faktyczny przebieg auta to 220000km. Myślicie, że nieużytkowanie mogło wpłynąć jakoś na jego stan? Jakieś uszczelki, łożyska...

pzdr:)

Opublikowano
To zalezy,gdzie to auto stało,czy w garazu,czy pod chmurką.Miałem okazje jezdzic Nissanem Maxima,ktora stała ponad 2 lata pod chmurka i po odpaleniu wszystko było ok tylko wydech wymagał drobnych napraw.Moja BMka tez stała ponad rok w garazu...maja zona nie miała jeszcze prawka a ja byłem za granica.Jednak po tak długim czasie odpaliła na cykniecie i jezdziła jak nowa,zadnych problemow.Przejedz sie ta 740stka...zobaczysz co w trawie piszczy.Pozdrawiam.
Opublikowano
Ja mam auto które zanim kupiło stało nieuzywane przez 1,5 roku. Stało w garażu w domu i generalnie jest z nim wszystko oki. Jedynie co dało o sobie znać to prawie pusta klima i lekko brzęczoce łożysko kompresora. Nabiłem klime dwa razy wraz ze środkiem smarującym i to brzęczenie juz teraz pojawia się tylko na początku po włączeniu klimy i coraz ciszej. Wiec jak stało w ciepłym suchym garazu nie powinno sie nic złego dziac