Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. Jakis czas temu moja 740(gaz sekwencyjny Prins) zaczeła sie przeprogramowywac z gazu(wyskoczyl blad oprogramowania po podpieciu komputera). W sumie tylko przy odpaleniu i wolnych obrotach(jak dodaje gazu) silnik mi delikatnie wibruje. Poza tyk moci i spalanie jest ok. co z tym mozna by bylo zrobic czy podpoiecie instalacji gazowej do kompa cos da?? :modlitwa:
raz sprobujesz mocy i już nie chcesz przestać !!!
Opublikowano

mozliwe ze instalacja gazowa jest zle ustawiona ;ub skonfigurowana i sterownik benzyny wariuje.

najpierw wyreguluj gaz.

jeżeli to nie pomoże to sprawdz czy to samo sie dzieje jak pojezdzisz kilka dni na benzynie - jezeli tak to trzeb szukac w silniku i jego sterowaniu ...

Opublikowano
jak podłączałem kompa do silnika to był bład 200(przeprogramowanie sterownika silnika) i znajomi w warsztacie powiedzieli ze to najprawdopodobniej z gazu(tak jak mowisz). Jak mi wykasowal i zdejmowałem kleme na noc, pozniej jezdziłem troiche na benzynie to jest lepiej ale nie tak jak byc powinno. Sprobuje podjechac na serwis gazowy tak jak radzisz(nie kazdy ma program do Prinsa :duh: ) i zobaczymy co bedzie
raz sprobujesz mocy i już nie chcesz przestać !!!