Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak w temacie, czy głowica z silnika m52b25 będzie pasować do m50b25 (bez vanosa) bez ŻADNYCH problemów ? Moja pękła tydzień temu i teraz muszę założyć jakąś "nową używkę". Jak narazie wpadła mi w oko ta z silnika m52 i pytanie czy będzie OK ? Prosiłbym o odpowiedz Tych bardziej znających się na rzeczy, bo nie chce zrobić krzywdy ślicznotce :8)
Opublikowano
Wiem napewno,że głowica w 2.5 m50 vanos i 2.8 m52 jest identyczna,ale czy bez vanosa będzie pasować,tego nie sprawdzałem,jedz z tą pękniętą głowicą do MIKOŁOWA,nie masz daleko z Gliwic,oni ją sprawdzą i pospawają,w 600zł powinieneś się zmieścić,dają gwarancję.Ja rok temu spawałem u nich głowicę w m30b35(spawanie głowicy,wymiana prowadnic zaworowych na nowe,docieranie gniazd zaworowych,planowanie głowicy)robota pierwsza klasa,zapłaciłem 850zł,jeżdżę już rok(40tyś km)i nic się nie dzieje.
Nur bmw e32
Opublikowano
Wiem napewno,że głowica w 2.5 m50 vanos i 2.8 m52 jest identyczna,ale czy bez vanosa będzie pasować,tego nie sprawdzałem,jedz z tą pękniętą głowicą do MIKOŁOWA,nie masz daleko z Gliwic,oni ją sprawdzą i pospawają,w 600zł powinieneś się zmieścić,dają gwarancję.Ja rok temu spawałem u nich głowicę w m30b35(spawanie głowicy,wymiana prowadnic zaworowych na nowe,docieranie gniazd zaworowych,planowanie głowicy)robota pierwsza klasa,zapłaciłem 850zł,jeżdżę już rok(40tyś km)i nic się nie dzieje.

Dzieki za odp., ale po rozmowie z mechanikami okazało się, że podobno nie warto inwestować w spawanie, bo może strzelić przy dociąganiu. Chciałbym tą z m52 tylko czy na bank pasuje ?