Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Interesuje mnie montaż instalacji bluetooth w e60. Czy ktoś z Was ma doświadczenie w instalacji takiego zestaw poza aso? Tak się zastanawiam tylko i wyłącznie z 1 powodu czyli ceny ...w aso za taką przyjemność panowie wołają powyzej 6k czyli sporo. Może da się troszke taniej?[/b]
Opublikowano
Interesuje mnie montaż instalacji bluetooth w e60. Czy ktoś z Was ma doświadczenie w instalacji takiego zestaw poza aso? Tak się zastanawiam tylko i wyłącznie z 1 powodu czyli ceny ...w aso za taką przyjemność panowie wołają powyzej 6k czyli sporo. Może da się troszke taniej?[/b]

Cześć,

montowałem bluetooth do mojego E39 i kosztowało mnie to:

moduł używany ULF 200 PLN

montaż i programowanie 150PLN

RAZEM 350PLN i wszystko działa super.

Do E60 nie polecam ULF, tylko Telematics, który najtaniej kupisz na E-bay. Koszt całkowity powinien Ci sie zamknąć w kwocie ok. 1200-1500 PLN.

Pozdrawiam

Darek

Opublikowano
gdzie kupiles ulf, tylko tego mi jeszcze brakuje, ucheyt do parowania w podlokietniku juz mam. Czy musiales cos programowac, a jesli tak to czy w aso czy gdzie indziej ?
Opublikowano
gdzie kupiles ulf, tylko tego mi jeszcze brakuje, ucheyt do parowania w podlokietniku juz mam. Czy musiales cos programowac, a jesli tak to czy w aso czy gdzie indziej ?

ULF kupiłem na alle... za 200 zł + przesyłka. Gość chyba nie za bardzo wiedział co sprzedaje. Wcześniej licytowałem na niemieckim ebay-u i zawsze przegrywałem w ok. 120 Euro i na szczęście, bo za parę dni trafiłem na ten model za 200 zł w kraju.

Programować trzeba jeśli nie było ULF w Twoim aucie wcześniej. W Krakowie jest już dwóch gości co mają GT1, więc nie trzeba płacić 500 zł w ASO tylko 100-150 i po zawodach.

Pozdr.

Opublikowano

super, dzieki za odpowiedz,

dlatego mi to nie chcialo dzialac i myslalem ze kupilem zwalony modul.

Nie chce sie parowac i sprawia wrazenie ze radio nie widzi modulu. wczesniej mialem w aucie modul z assistem i wlozylem w jego miejsce motorole, aukcja. mozesz mi podac namiary na tych od programowania, jestem z wawy ale moze oni znaja kogos kto to robi w wawie i podadza namiar. Co to jest to GT1 i czy jak znajde kogos w wawie z gt1 to on zaprogramuje samochod ?

Opublikowano
super, dzieki za odpowiedz,

dlatego mi to nie chcialo dzialac i myslalem ze kupilem zwalony modul.

Nie chce sie parowac i sprawia wrazenie ze radio nie widzi modulu. wczesniej mialem w aucie modul z assistem i wlozylem w jego miejsce motorole, aukcja. mozesz mi podac namiary na tych od programowania, jestem z wawy ale moze oni znaja kogos kto to robi w wawie i podadza namiar. Co to jest to GT1 i czy jak znajde kogos w wawie z gt1 to on zaprogramuje samochod ?

Ja to robiłem w serwisie AOH w Krzywaczce, a właściciel nazywa się Janusz Jałocha tel. 0602689532. GT1 to komputer serwisowy niezbędny do aut po 09'02. GT1 w Krakowie ma jeszcze od niedawna Jarek Stępniak tel. 0501464109. Próbuj, może znają kogoś z Wawy. Wiem, że w Wrocku jest firma, która sprzedaje używane GT1, ale nie mam do nich namiarów. Może na alle... oferują te komputery, poszukaj. Jeśli ich znajdziesz to z pewnoscia podadzą Ci namiary, jeśli ktoś ze Stolicy od nich kupował.

Powodzenia

Opublikowano
Hej. DarioKa dzięki za odpowiedź. Hmmm, rozumiem że aby cieszyć się z bt muszę zakupić następujące elementy: Zestaw bluetooth nr allegro 396418021, MULF2 nr allegro 397706211, TCU nr allegro 397709007? Nie wiem która skrzynka za co jest odpowiedzialna. W aucie mam sterowanie głosem wiec TCU już mam, tak? Pozdrawiam.
Opublikowano
Hej. DarioKa dzięki za odpowiedź. Hmmm, rozumiem że aby cieszyć się z bt muszę zakupić następujące elementy: Zestaw bluetooth nr allegro 396418021, MULF2 nr allegro 397706211, TCU nr allegro 397709007? Nie wiem która skrzynka za co jest odpowiedzialna. W aucie mam sterowanie głosem wiec TCU już mam, tak? Pozdrawiam.

Jak masz TCU (telematics control unit) to masz bluetooth. Podjedź na komputer albo zadzwoń do ASO, połącz się z serwisem,podaj VIN, a oni ci powiedzą wszystko. W zależności od wyposażenia opcjonalnego, już nawet E39 pod koniec produkcji miały TCU z Voice Control, a BT wystarczyło aktywować. Taka opcja wyposażenia nazywała się "przygotowanie do Bluetooth" czy jakoś tak.

Opublikowano

powiedz jeszcze prosze gdzie kupiles kabel do anteny bt do zestawu bo jeszcze jej nie mam tez na allegro czy w serwisie. Chodzi mi o polaczenie modulu z antena antena. zaraz dzwonie do gosci od komputera

dzieki za pomoc

Opublikowano
powiedz jeszcze prosze gdzie kupiles kabel do anteny bt do zestawu bo jeszcze jej nie mam tez na allegro czy w serwisie. Chodzi mi o polaczenie modulu z antena antena. zaraz dzwonie do gosci od komputera

dzieki za pomoc

Kabel i antenę miałem, bo wcześniej był u mnie zestaw Siemens BIT II (bezprzewodowa słuchawka w podłokietniku).