Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich! Moje autko to e-34 535 88 rok, kupiłem je jako automat. W grudniu zmieniłem skrzynie na manuala, i tu mój problem. Po wymianie skrzynki jak na 535 ma małego kopa (wczesniej miałem tez 535 w manualu i ona naprawde jezdziła). Doszedłem więc do wniosku że dyfer jest nie taki. Co sie okazało ze miałem przełożenie 3,64;1(czyli odpowiedni dla manuala),teraz mam załozony 3,45;1 i jest jeszcze gorzej(dyfer pochodzi od mojego starego autka które niestety sie spaliło :( ). I teraz moje pytanie: Zdobyłem dyfer 3,91;1 czyli autko bedzie miało lepszego kopa ale gorsza predkosc,czy warto jest bawic sie w takie przeróbki czy lepiej zostac przy oryginale? Czy może ktos jakis inny założył do 535? Albo nie tu szukam przyczyny ze 211 kucyków nie jezdzi. Z góry dzieki za pomoc
Opublikowano

Jezeli kupiles e34 z 88 roku automata to oryginalnie powinien tam byc dyfer 3.91. Skoro wymieniles skrzynie na manuala to (w oryginalnym e34 manualu powinien byc dyfer 3.46) autko z dyfrem 3.91 powinno smigac jak zyletka bez dodatkowej przekladki.

Do manualnej skrzyni 5 biegowej do 535 chyba najbardziej optymalny jest wlasnie przelozenie 3.91 lub ewentualnie 3.73.

Zreszta poczytaj tutaj

Opublikowano
Witam Dzisiaj zamontowałem 3,73-1 ze szpera i wreszcie musze powiedziec ze to jezdzi tak jak poiwinno. Dzieki za pomoc szerokiej drogi pozdrawiam czesc