Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Do tej pory radziłem sobie ze wszystkim, ale teraz poległem. Po przejechaniu kilkunastu km. zaczynają mi blokowac hamulce we wszystkich kołach. Jeżeli nie używam za często hamulca jest lepiej. Pewnie jest to wina serwa ale nie wiem co wymienić. Nie chce nic sugerować. Może macie swoje teorie. A ostatnio zauważyłem że podczas wolnych obrotów i nieraz podczas jazdy co 3 s słychać stuknięcie i czuć to na pedale hamulca. przy okazji napina się przewód idący od pompy wspomagania do tego rozdzielacza ciśnień przy zbiorniczku wspomagania. Na forum nie znalazłem takiej usterki. Może ktoś da rade... :modlitwa:
Opublikowano
Dzięki kolego, ale wiem do czego służy serwo. u mnie serwo jest hydrauliczne i pewnie na jego prace ma wpływ ciśnienie płynu. Nie wiem tylko który zaworek ustala to ciśnienie. Myślałem, że ktoś może miał podobne problemy w swojej Bawarce. Ale cóż jak sam nie zrobię to kto? Pozdrawiam i czekam, może jeszcze ktoś coś wymyśli.
Opublikowano
Panowie czy naprawdę nikt nie potrafi mi pomóc? Może ktoś ma trochę pojęcia odnośnie serwa i rozdzielacza ciśnienia tego od pompy wspomagania? Albo chociaż orientuje się za co odpowiadają te zaworki które są w niego wkręcone? Nie wierze, że nie ma na tym forum specjalistów od najlepszej marki na świecie...