Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

to mój pierwszy post na tym forum, szukałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, ale nie udało mi sie jej znaleźć.

Tak więc:

Mam E36 318i + gaz. Od kilku tygodni w czasie jazdy slyszałem dziwny hałas dobiegający z przodu samochodu z silnika jakby. Taki jakby świst jakby coś się zacierało, było to słychać szczególnie w czasie postoju, po wkręceniu go na ciut wyższe obroty hałas ustawał. Od tamtego czasu miałem przejściowe problemy z odpaleniem na benzynie, auto zapalało, ale od razu po chwili gasło, tak jakby sie dławiło. Po odpaleniu na gazie i przejechaniu kilku kilomerów a następnie zgaszeniu silnika, auto bez problemu odpalało na benzynie bez żadnych dodaktowych problemów. Nie zapalał na benzynie raz na 15 prób.

Jeździłem tak i jeździłem do czasu, aż dzisiaj wogóle nie dał rady zapalić na benzynie. Myślałem, że znowu ma chwilowy kryzys i odpaliłem go na gazie i dojechałem do celu. Ponowne próby odpalenia na benzynie nie dały pozytywnego rezultatu. Auto zapala i zaraz gaśnie, przygazowanie nic nie daje, auto sie jakby dusi; lub w ogóle nie zapala. Na gazie pali od razu.

Dodam, że hałas, który towarzyszył mi od kilku tygodni wraz z problemami z zapalaniem na benzynie ustał dziś jak ręką odjął. Myślałem, że hałas jest niezwiązany z problemem i dobiega z wisko, ale dziś nagle ustał a auto nagle nie pali na benzynie. Przejechałem dziś 50 km po mieście, tym spora część w korkach i po hałasie ani śladu.

Proszę o pomoc :)

Opublikowano
No jutro sprawdzę, ale nurtuje mnie ten hałas dobiegający z przodu a nie z tyłu auta, który dziś ustał i auto już nie pali na benzynie.