Skocz do zawartości

Nie odpala na benzynie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

to mój pierwszy post na tym forum, szukałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, ale nie udało mi sie jej znaleźć.

Tak więc:

Mam E36 318i + gaz. Od kilku tygodni w czasie jazdy slyszałem dziwny hałas dobiegający z przodu samochodu z silnika jakby. Taki jakby świst jakby coś się zacierało, było to słychać szczególnie w czasie postoju, po wkręceniu go na ciut wyższe obroty hałas ustawał. Od tamtego czasu miałem przejściowe problemy z odpaleniem na benzynie, auto zapalało, ale od razu po chwili gasło, tak jakby sie dławiło. Po odpaleniu na gazie i przejechaniu kilku kilomerów a następnie zgaszeniu silnika, auto bez problemu odpalało na benzynie bez żadnych dodaktowych problemów. Nie zapalał na benzynie raz na 15 prób.

Jeździłem tak i jeździłem do czasu, aż dzisiaj wogóle nie dał rady zapalić na benzynie. Myślałem, że znowu ma chwilowy kryzys i odpaliłem go na gazie i dojechałem do celu. Ponowne próby odpalenia na benzynie nie dały pozytywnego rezultatu. Auto zapala i zaraz gaśnie, przygazowanie nic nie daje, auto sie jakby dusi; lub w ogóle nie zapala. Na gazie pali od razu.

Dodam, że hałas, który towarzyszył mi od kilku tygodni wraz z problemami z zapalaniem na benzynie ustał dziś jak ręką odjął. Myślałem, że hałas jest niezwiązany z problemem i dobiega z wisko, ale dziś nagle ustał a auto nagle nie pali na benzynie. Przejechałem dziś 50 km po mieście, tym spora część w korkach i po hałasie ani śladu.

Proszę o pomoc :)

Opublikowano
Pompa benzyny wyjmij ją z baku pod tylnym siedziskiem i srawdź
Opublikowano
  • Autor
No jutro sprawdzę, ale nurtuje mnie ten hałas dobiegający z przodu a nie z tyłu auta, który dziś ustał i auto już nie pali na benzynie.
Opublikowano
czasami tak przenosi po karoserii