Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

wczoraj dolewałem płynu do chłodnicy bo było go torszke za mało (dolałem jakies 0,7 litra bo kolesie którzy mi założyli gaz zapomnieli to zrobic a wiadomo trosze wchodzi do układu od LPG) odkręciłem ten koreczek zeby odpowietrzyc układ ale nie lecą bąbelki nawet płyn się nie wylewa tylko stoi w miejscu płynu mam zalane prawie pod korek tzn tyle jest na rozgrzanym silniku (na zimnym niewiele ponad kreskę na podziałce) wydaje się ze temp silnika jest ok ładnie się zagrzewa (po przejechaniu ok 3-4 km wskazówla prawie na pionowo moze 1mm w prawo ale moze to byc delikatne przekłamanie jak odkęcę nawiew to na zimnym leci zimne a na ciepłym ciepłe zastanawia mnie jednak fakt ze góra chłodnicy jest ciepła-górny wąz tez natomiast dół jest letni mogę normalnie dotkąć go ręką i na oko ma jakies 40-50 stopni podobnie jak i ten dolny węzyk czy tak ma byc powiem ze jak kupiłem autki (jakis miesiąc temu) to nie dotykłem dołu chłodnicy więc nie wiem jak było wcześniej czy taka róznica temperatór jest normalna czy tak ma być dodam ze VISCO chodzi normalnie słychac jak ładnie zasysa powietrze w momencie dodawania gazu, innych objawów nie stwierdziłem dodam tylko ze jak odkręcę deliaktnie korek od chłodnicy na ciepłym silniku to ładnie słychac jak układ się rozszczelnia, jak odpalę autko bez zakręconego korka to nic się nie przelewa ani nie lecą bąbelki

słucham waszych opinii :D

Opublikowano
dotknijcie tylko swojej chłodnicy na dole prawej strony i powiedzcie jaką moze miec temo czy jest tak samo nagrzana czy jest wyrażnie chłodniejsza