Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Panowie będe szalenie wdzięczny jak ktoś będzie w stanie wytłumaczyc mi co sie dzieje z moim autem. a dzieje sie dziwnie.

Wymieniliśmy z ojcem tylne zaciski. Odpowietrzyliśmy wszystkie koła. I jest ciekawy efekt . jak silnik jest wyłączony to pedał chamuca jest twardy. Po uruchomieniu silnika pedał staje się jak sprężyna i można go wcisnąc do deski. Ale chamuje bardzo skutecznie (przynajmniej przy małych prędkościech, dziś sprubujemy przy większych ). Dodam że nie ma źadnych wycieków zewnętrznych. Model e28 ze wspomaganiem hydraulicznym

Pozdrawiam

Edytowane przez szuger
Opublikowano

Jak ci twardnieje, to pozytywny objaw :)

Bez skojarzeń - to oznacza, że podciśnienie spada w serwie, jest to normalne

Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano
To znaczy w moim przypadku, ciśnienie spada w pompie wspomagania. Ale mnie martwi że pedał hamulca mogę wcisnąc do deski a to chyba nie jest normalne, i wcześniej tak nie było...
Opublikowano

popraw ten tytul bo az boli

o to przeciez chodzi we wspomaganiu zeby chodzil lekko, na postoju powinien twardniec wraz z iloscia nacisniec, po 10 powinien praktycznie nie dac sie ruszyc, a plyn w zbiorniczku powinien wtedy zawedrowac do gory.

Opublikowano
Może masz racje bo wczoraj sie przejechałem i hamulce działają bardzo skutecznie, ale z tego co pamiętam wcześniej tego efektu wpadnia nie było. mam nadziej że nie odmówią mi psłuszeństwa w jakimś nie oczekiwanym momencie