Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

chcialbym wytlumic dokladnie standardowa komore glosnikową w nogach.

w komorze tej na dole są jakies otwory z idacym przez nie wężem. wiec nie wiem czy moge zaslepic ten otwor i uszczelnic ta komore bo moze woda splywa skads z gory i bedzie sie zbierac ... ??

stare glosniki cale sie rozlecialy i byly mocno brudne wiec chyba jakas woda tam sie dostawala ... sam nie wiem doradzcie cosik :)

Opublikowano

Wykręć głośnik i jedź umyć samochód - jak będzie woda, to znaczy że leci tamtędy.

Generalnie głównym celem wytłumienia jest oklejenie blachy matami, po to, żeby nie "brzęczała". Komory i tak dokładnie nie uszczelnisz, a poza tym jest ona trochę za mała.

Skup się przede-wszystkim na wytłumieniu elementów, a nie na uszczelnianiu - czyli blachę błotnika i plastikową obudowę głośnika.

Opublikowano

dzieki :D .... no faktycznie najlepiej umyc porzadnie samochod podcisnieniem i zobaczyc:)

narazie nie mam czasu robic paneli na glosniki do drzwi wiec dlatego "ulepszam" stadardowe miejsca. a niestety mam taki glosnik ktory zagra dobrze w szczelnej nawet malej obudowie. brzeczacych blach raczej tam nie ma, wiec tylko komore i plastik przy nogach dobrze wytlumie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Robiłem u kolegi wytłumienie tych komór, włożyłem w to od groma pracy

i używałem bardzo dobrych materiałów - efekt MIZERNY. Po dwóch tygodniach przerabialiśmy drzwi pod 16 cm głośniki i dopiero zaczęło grać.

pozdro