Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. poszukuję jakiegoś wiarygodnego źródła z rozpiską danych technicznych i ogólnych info nt. wszystkich wersji silnikowych z3 - tzn. moc, przyspieszenie do setki, waga, dokładne daty kiedy zmieniano silniki, poprawiano moc itd.

mile widziane dane na wersje z USA :8)

jestem zdecydowany na 3.0i ale mam możliwość kupienia naprawdę fajnej emki tyle, że nie mam dokładnych danych technicznych na temat tych silników, a wszystko co znajduje na temat emek w sieci to sprzeczne informacje, a chciałbym wiedzieć czy się ją opłaca brać...

mam pozbierane informacje z paru źródeł, ale niepełne (np. nie wiem np. o ile poprawiły się osiągi 2.5 po podniesieniu mocy na 2001 i kiedy te silniki weszły do sprzedaży) no i nie wiem na ile są wiarygodne

a odnośnie aso to jestem nauczony, że niewiele tam wiedzą...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
dzięki wielkie - właśnie tego szukałem - brakuje co prawda paru informacji jak np. do kiedy był dany silnik w produkcji (jest tylko od kiedy był dostępny), ale generalnie bardzo dużo info, także dzięki raz jeszcze - sam bym się nie dokopał bo mój niemiecki trochę za bardzo podstawowy, a przecież akurat w tym języku będzie najwięcej info :)
Opublikowano

pepsi1001, jeszcze raz dzięki :wink:

odnośnie wikipedii - nie raz się juz przejechałem na tym źródle, więc podchodzę z rezerwą :) - zwłaszcza jeżeli chodzi o motoryzacje... no i prawie zawsze jest tam niekompletne info, ale także dzięki :wink: