Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziwna sytuacja ale udało mi się zmienić język z D na GB. Zmiana dokonała się na navi 16:9 i na zegarach.

Aktualizowałem moje gówniane MK3 jesdnak się zawiesiło i wypiołem zasilanie. Na monitorze pokazało się niebieskie menu od TV i własnie w tym menu można zmieniać jezyki jest ich tam 5.

Po zaakceptowaniu GB na zegarach zmienił się język i na monitorze navi też. Po wyjęciu płyty z czytnika i restarcie sysyemu odziwo język się nie zmienił i pozostał GB.

w setingu na monitorze mam tak jak miałem włoski i niemiecki jednak żaden nie jest podświetlony tak jaby nie były aktywne.

Niestety navi nadal szprecha po niemiecku ale może ja czegoś jeszcze nie włączyłem !!!!.

Prośba do odwarznych z TV. sprawdzcie czy u was jest tak samo i może ktoś ma pomysł jak zmienić język navi żeby mówiła w ludzkim jezyku

nie ma to jak poczciwa niemiecka konstrukcja !
Opublikowano
Cóż, u mnie nie ma problemu większego bo zmiany języka w kompie pokładowym zmieniam z poziomu opcji, a jedyne języki jakie mam do wyboru to Niemiecki i Angielski. Po zmianie języka na Angielski komputer, NAVI i wyświetlacz przy zegarach też się na anglojęzyczny zmienił, a NAVI teraz wydaje komendy głosowe po Angielsku.
Opublikowano

no właśnie

tym bardziej mnie to dziwi

Ja mam do wyboru tylko włoski i niemiecki a i tak wyświetla mi po angielsku, i na zegarach i na monitorze

ale gada po niemiecku !!!!!

Nie ogarniam tego to. to nie na mój mózg

Opublikowano
W MENU mam możliwość wyboru 3 języków FR,EN,DE i który by nie wybrał to i w taki języku jest MENU i komendy głosowe, w TV tunerze jest tych języków chyba więcej jak 5?
Opublikowano

OK MASZ RACJĘ

ALE CZEMU JEST JAK JEST

CZEMU PO ZMIANIE JEZYKA NA TV POMIMO PODŁĄCZENIA CZYTNIKA MK JEZYK SIE NIE ZMIENIŁ NA TAKI JAKI JEST W MK TYLKO ZOSTAŁ TEN CO USTAWIŁEM W TUNERZE TV

może żeczywiście jest możliwość zmiany języka bez carsoftu

tylko jak ?

czy wogóle jest możliwość upgrejdu tunera TV

może to tam leży problem

chociaż z drugiej strony są betki bez tv i jakoś to śmiga

tak wogule to jak sprawdzić jaki się ma tuner tv

gdzie go szukać w kombi?

Opublikowano

za tylnym oparciem są Uszka do mocowania ładunku a w nich są po dwie śrubki i jedna śruba 10 chyba , podłoga bagażnika jest dzielona 1/4 i 3/4 wiec musisz sie dobrać do tej mniejszej za tylnym oparciem,soft Tunera masz w opcjach rozszerzonych monitora

szata graficzna TV jest całkiem ciekawa i chyba jest więcej możliwości czyt:opcji. i jeszcze jedno czy funkcja MEMO ma za zastosowanie zapamiętywanie ostatnich zapisek NAVI ??, i jeszcze jedno w szacie graficznej TV można ustawić zmienne kolory dzień / Noc a w MKIV tylko sie przyciemnia monitor względem podświetlenia

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//i5.photobucket.com/albums/y167/Elvishh/M5/091120071796.jpg

Opublikowano

ok dzięki

jeżeli chodzi o memo to raczej ta funkcja zapamiętuje ostatni spalanie od uruchomienia do wyłaćzenia silnika

ale tak mi się wydaj, nie bawiłem się tym tylko gdzieś przeczytałem.

sprawa do zwryfikowania nie chce wprowadzać w błąd.

Opublikowano
MEMO, to przypomnienie gongiem pełnej godziny ;) , jak w niektórych zegarkach ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• 2 tygodnie później...