Skocz do zawartości

Do wszystkich falujacych!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcialbym sie z Wami podzielic odkryciem o ktorym tu na forum nie czytalem,a mianowicie;

Czy ktos z falujacych sprawdzl szczelnosc przepustnicy?

Pod przepustnica jest tzw.podgrzewacz ,ktory laczony jest z przepustnica na oring i ten oring byl przyc zyna falowania !!!tzw. lewe powietrze przechodzilo wlasnie tam klapa przeplywomierza sie bujala bo podcisnienie sie zmienialo.

mozna tez dodakowo naciagnac sprezyne przeplywomierza poniewaz jak jest miekka a ciag w przepustnicy normalny to obroty skocza do 2000 albo i wiecej.Pisze to nas goraco przed chwila odszedlem od samochodu

Cala operacje wykonalem przy latarce prowizorycznie bo nie mam

nowego oringu ale i tak efekt przerosl moje oczekiwania.

posprawdzajcie to u siebie i odpiszcie czy mialem racje Pozdrawiam

Opublikowano

No i chwała, że napisałeś, bo nie wszyscy to robią, gdy wreszcie naprawią.

Falujące obroty (to fraza dla tych, którzy szukają przez :search:)

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

Hans Globke

Nie trzeba linka.

Podgrzewacz to jest to ustrojstwo ,ktore wchodzi do przepustnicy od dolu a jest przykrecony dwoma srubami od gory przepustnicy.

Jak spojrzysz na dolna czesc przepustnicy to go zobaczysz dochodza do

niego trzy weze dwa z lewej i jeden z prawej .

Jak odkrecisz dwie sruby na gorze i go nacisniesz do dolu to wyjdzie z przepustnicy.Ale posluchaj dalej:Nie wiem ja k koledzy ale ja zalozylem cybanty na kolanku gumy przeplywomierza bo ciagnelo powietrze jak cholera.A sprawdzilem to psikajac zsamostartem w czsie pracy silnika na wszystkie weze i na dodatek mialem poluzowany waz na wezyku do wtryskowi paliwo tez ciagnelo powietrze.jak nie znajdziesz to ci wkleje.

pozdrawim

mam jeszcze podejrzenia co do filtra paliwa.

Opublikowano
Rozumiem ze w 2litrowce to tez jest? Pamietam, ze jak sie przy TPSie bawilem to jakies weze do przepustnicy ida, zdaje sie ze z plynem z chlodnicy. To chyba to ? tak? :worried: :oops: