Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

trzęsie w zasadzie tylko w trakcie przyspieszania i bez różnicy na jakim biegu.wibrację przenoszą się nawet na karoserię aż zaczyna wszystko trzeszczec.jak już jadę stałą prędkością wszystko się uspokaja.przypominam,że auto w wersji Xi więc to może coś z przednim napędem???na razie nie sprawdzałem jeszcze kół bo nie było już dziś takiej możliwości ale to raczej nie to.

ma może ktoś jakiś pomysł co to może byc i gdzie szukac awarii???

ps.przy chamowaniu też czasem zatrzęsie kierownicą,a luzy w zawieszeniu raczej wykasowane.

Opublikowano
Witam moim zdaniem jest to łożysko na wale , u mojego szwagra włąsnie to było w 320D myślał że się silnik konczy a tu łożysko na wale i przez to takie drgania się tworzyły!!! Sprawdź łożysko , może to!!! :D
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

awaria zlokalizowana i usunięta.padl przegub trojpalcowy przedniej polosi,ale jako,że występuje tylko jako cala póloś musialem wymienić ja calą! bardzo bolalo,ale przy okazji ustąpila bolączka związana z automatyczną skrzynią biegów.jak wrzucalem bieg nieważne już jaki czy do przodu czy do tylu to w momencie przekladania zawsze tak niemilo szarpalo.myślalem,ze to skrzynia,a to jednak luz na przegubie dawal takie marne efekty.

tak więc -jak już zwyklem mawiać-kolejny dzień kolejny "szit" , ciekawe co dalej.czas pokaże... :cool2:

Opublikowano

A możesz coś napisać o kosztach jakie poniosłeś.

Dopiero co kupiłem swoją 330ix i chciałbym wiedzieć co może mnie czekać w przyszłości.

Opublikowano
prawa przednia póloś od pasażera - 1890PLN po max rabatach.tylko oryginal,nie występuje w zamienniku.niby jest w Wawce firma która regeneruje przeguby za 500PLN ale strach wkladać coś takiego przy 231KM... :naughty: