Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od początku kiedy kupiłem swoją e36 mam problem ze sprzęgłem a mianowicie czasem gdy je wcisnę do końca, ono zostaje na "dnie" i nie wraca z powrotem. O tyle jest to niebezpieczne że sprzęgło wtedy nie jest rozłączone i samochód dalej jedzie a ja nawet nie mogę zrzucić biegu, i wtedy jest awaryjne hamowanie :mad2: .... Po zatrzymaniu wystarczy je wyciągnąć z powrotem ręką i wszystko wraca do normy, do czasu aż sie to znowu powtórzy. :duh: Nie wiem czy to coś zmienia ale element 14. został wymieniony w październiku na nowy. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CC11&mospid=47445&btnr=21_0059&hg=21&fg=10

Proszę o jakiekolwiek sugestie.

Pozdrawiam

Opublikowano
No jesli po pociagnieciu reka wychodzi spowrotem to obstawiam element numer 1 na tym rysunku :] Tak na logike mi sie wydaje bo specjalnie poza 14 i 1 nie ma sie co zepsuc w sprzegle hydraulicznym, a wydaje mi sie ze te objawy nie sa objawami zapowietrzonego sprzegla.
e36 318tds compact '95/e34 525tds touring '94/e39 525tds touring '97