Skocz do zawartości

dziwny objaw dmuchawy, klimy i brak ciepelka. POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec tak panowie mam takie problmy, oczywiscie dodam ze zalozylem sobie klime samemu i niedziala do konca ale do rzeczy. Dzis rano odpalilem auto jak jechalem do pracy i :

1.) Klima po odpaleniu sama zadzialala, tzn jak odpalilem auto to zaswiecil mi sie obieg zamkniety wiecwlaczylem klime i zadzialala pochlodzila jaka minute poczym sie wylaczyla i nie moglem zalaczyc jej znow. Ogolnie problem z klima mam od pocztaku jak zalozylem, za nic w swiecie nie moglem je wlaczyc z panela tylko jak podpielem mase pod jeden z przewodow od czujnika to wtedy dziala ale nigdy z panela a dzis nagle zadzialala. Klima 2 strefowa z 95 roku z 1.8 a ja mam bunie z 91roku 1.8. Dodam ze klima nabita.

2.) Jak juz wyzej napisalem odpalilem auto i klima sie wylaczyla to zauwazylem na dmuchawa slabiej wieje, wczesniej wiala mocno w zaleznisci od biegu 1,2,3,4 a teraz na kazdym z biegow wieje jakby o polowe slabiej.

3.) Wczesniej lecialo cieple powietrze jak ustawilem po nagrzaniu silnika a dzis nic niedos ze dmuchawa slabiej wieje to jeszcze nie wieje cieplym powietrzem.

Na koniec dodam ze cos jagby bzyczy gdzies w nogach kierowcy, niewiem czy dokladnie tam ale gdzies z okolicy nad nogami kierowcy co buczy, bzyczy.

Co to moze byc panowie... Pomozcie bo juz niewyrabiam z tym, zaraz mnie trafi...

:modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :mad2: :mad2: :cry2: :cry2:

:?: :?: :?: :?: :?:

Opublikowano

OK juz sie naprawilo, zalaczyl sie obieg zamkniety ablo na odwrut....

Ale mam pytanie czy obieg zamkniety jest zalezny od klimy?? tzn czy jak nie wlacze klimy to obieg zamkniety bedzie dzialal??

Bo zauwazylem ze chyba mam zrypany modol klimy, bo na zapalonym aucie jak odepne ta czarna kostke od modulu i podepne to dziala i zalaczy klime i obieg ale zaraz odlacza i nie da sie juz wlaczyc ale jak znow zrobie ten motyw z kostka to dziala i znow po czasie rozlacza..... Ma ktos jakies wizje??

Opublikowano

OK juz sie naprawilo, zalaczyl sie obieg zamkniety ablo na odwrut....

Ale mam pytanie czy obieg zamkniety jest zalezny od klimy?? tzn czy jak nie wlacze klimy to obieg zamkniety bedzie dzialal??

Bo zauwazylem ze chyba mam zrypany modol klimy, bo na zapalonym aucie jak odepne ta czarna kostke od modulu i podepne to dziala i zalaczy klime i obieg ale zaraz odlacza i nie da sie juz wlaczyc ale jak znow zrobie ten motyw z kostka to dziala i znow po czasie rozlacza..... Ma ktos jakies wizje??

Opublikowano
Witam! mogę tylko pomóc tak:obieg zamknięty działa nawet wtedy kiedy klima jest wyłączona ponieważ:jadąc lub stojąc w korkach możesz sobie go załączyć,co powoduje niedostawanie się do kabiny spalin i innych nieprzyjemnych zapachów.Pzdr
Klema