Skocz do zawartości

Problem z automatem , wyskakuje bład skrzyni w E46 328i????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam nietypowy problem od pewnego czasu zapala mi się check skrzyni ( tryb awaryjny) . Po odczytaniu błędów skrzyni jest coś takiego

151 CAN-BUS : time-out ( signal not sent during operation)

Verifu Cables and cable connections on the EGS Control Unit :

Pin 86 : + 12v, Pin 85: 0V and Pin 64 : Pulse 0V/ + 12V

Probably should the EGS Control Unit defective.

Czy coś jest w połączeniu wiązki która dochodzi do sterownika EGS ???

Jeśli tak gdzie znajduje się sterownik skrzyni w E46 1998rok bo nie mam pojęcia ,??????

Ostatnio po zapaleniu się trybu awaryjnego przy dodawania obrotów obrotomierzw desce rozdzielczej zaczął się przycinąć ( nie płynnie wchodził do góry tylko skokamina obroty ) .

Dodam jeszcze że w trybie awaryjnym skrzynia chodzi normalnie , ale mam już podświadomość że zaraz się coś znowy posypie jak dwa lata temy , kiedy to wymieniłem skrzynie na używaną bo się posypała

całkiem:(

Czekam na jakąś podpowiedź /

Czy może połączenia pod spodem nie stykają przy skrzyni , gdyż była wymieniana na druga ale nie sądzę , 12 tys km już przejechałem od awarii i dopiero teraz mały problme mam nadzieję

Z góry wielkie dzięki i POZDRAWIAM

Opublikowano

dodam jeszcze że od czasu błędu skrzyni wyskauje przez to jezcze bład EWS Imobilisera :

01 Key not recognised

i bład INST. CLUSTER ( ZEGARÓW)

8F Power Supply